<img alt="" src="https://secure.leadforensics.com/210672.png" style="display:none;">
Byggfakta logo - RGB-orange
Prognosesenteret

Årets fagseminar - mer dagsaktuelt enn noensinne

I 40 år har Prognosesenterets årlige fagseminar klart å sette søkelys på aktuelle utfordninger i BAE-markedene - både på kort og lang sikt. På årets seminar er antakelig problemstillingene mer dagsaktuelle enn noensinne.

Bygg- og anleggsmarkedet vokser til tross for aktivitetsfall

Det norske bygg- og anleggsmarkedet har de siste tiårene, med enkelte kortvarige unntak, vokst til stadig nye høyder. Til tross for at vi nå ser et dramatisk aktivitetsfall både for nye boliger og hytter, befinner vi oss fremdeles på Europatoppens samlede BAE-investeringer.
Hva skjer nå? Vi vil se en stabilisering på et lavere nivå enn tidligere, eller gjennomlever vi en smertefull tidsbegrenset aktivitetsnedgang før vi igjen ser fulle ordrebøker?

Les mer om Prognosesenteret

Fagseminaret vil gi deg innsikt

På årets fagseminar presenteres rykende ferske prognoser for alle viktige delmarkeder. Vi tar også et dypdykk i de viktigste enkeltfaktorene og hendelsene som garantert vil påvirke utviklingen i ditt marked.

Når programmet for årets seminar ble satt tidligere i vår, antok vi at årets kommunevalg kunne by på store overraskelser og politiske maktforskyvninger i mange av landets kommuner. Med fasit i hånd kan det vel fastslås at valget ble mer spennende enn noensinne og at dramatikken også på riksplan bare øker på.

Vi har invitert Kristin Clemet til å hjelpe oss å forstå rekkevidden og mulige konsekvenser av dagens politiske dramatikk. Økt forståelse for politiske prosesser og prioriteringer vil antakelig bli enda viktigere som konkurransefortrinn i et allerede komplisert markedsbilde. Dette er både for direkte offentlige investeringer fra kommuner, fylkeskommuner, fylker og stat, - og ikke minst for politiske rammevilkår for BAE-sektoren under ett. 

Meld deg på seminaret her

*Som kunde av Byggfakta kan du få en rabattert pris på seminaret. Se kontaktinformasjon lenger ned på siden.

Inflasjon og rentevåpen

Kampen mot inflasjonsspøkelset og tilhørende bruk av rentevåpen er de viktigste enkeltfaktorene som nå har en dramatisk direkteeffekt på både privat og offentlig økonomi. Samtidig ser vi at frykten for ytterligere rentehopp leder til utsatte investeringer på nær sagt alle områder. Markedets forventninger til styringsrentetoppen flytter seg stadig mer ut i tid. Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov vil presentere sitt syn på hvilke rentescenariorer vi har i vente, bl.a. basert på hyperferske analyser fra Handelsbankens nordiske makroteam.

Dessverre må vi igjen bruke tid på Russlands angrepskrig mot Ukraina. Dette fordi ingen annen hendelse har hatt, og har større innflytelse på Europas og Norges økonomi og politiske prioriteringer akkurat nå. Hvilke scenarioer har vi i vente? Vil det - som den finske presidenten Niinistö frykter - ende på den mest dramatiske måten med full krig hvor NATO er involvert direkte og eventuelt automatvåpen tas i bruk?
Oberstløyntnant Geir Hågen Karlsen vil med sine pedagogiske og innsiktsfulle analyser gi oss en bedre forståelse av hva det vi ser i dag, - samt hva vi kan frykte eller håpe på fremover.MicrosoftTeams-image

Bruk muligheten til å stille spørsmål til våre analytikere


Sist, men ikke minst, vil Prognosesenterets egne analytikere gjøre et dypdykk i de antatt viktigste faktorene som påvirker hytte- og boligmarkedet akkurat nå med status og forventet utvikling. Aktuelle trender, boligpriser, hyttepriser, geografi, byggekostnader, omsetning, renteeffekt, demografi, behov, m.m. er noe av det som tas opp. 

Denne avsluttende delen av seminaret organiseres som en panelsamtale hvor våre analytikere vil gi en kort intro om et knippe problemstillinger. Her vil du selvsagt få mulighet til å få svar på dine egne spørsmål og funderinger. 

Vi sees 10.oktober!

Som kunde av Byggfakta, har du nå mulighet til å melde deg på seminaret til rabattert pris. Ønsker du vite mer om dette, eller har andre spørsmål, kan du fylle ut skjemaet under så kontakter en av våre rådgivere deg med det samme.

Du kan også kontakte oss på:

69 91 24 30

prognosesenteret_skjerm