<img alt="" src="https://secure.leadforensics.com/210672.png" style="display:none;">
Byggfakta logo - RGB-orange
Smilende mann på arbeidsplass

Byggfakta

 

Den norske byggenæringens markedskanal for nye forretningsmuligheter

 

Byggfakta har levert prosjektinformasjon til bygg- og anleggsbransjen siden 1969.

Byggfakta har som visjon å være den norske byggenæringens markedskanal for nye forretningsmuligheter. Vår forretningsidé er å etablere kontakter mellom kjøpere og selgere av produkter og tjenester på det norske bygg- og anleggsmarkedet. Vi skal dermed skape økt effektivitet, kvalitet og lønnsomhet for alle parter. 

Vi gir informasjon av høy kvalitet på det riktige tidspunktet om den norske byggevirksomheten. Prosjektdatabasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Vi leverer oppdatert informasjon om ca. 500 nye og 1 500 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder. 

om oss

 

to menn i byggebransjen håndhilser

 

Selskapet vårt har flere bedriftsgrener – én som omfatter salg av informasjon om bygg- og anleggsmarkedet og én avdeling som gir ut fagbladet Byggfakta nyheter, med tilhørende nyheter.byggfakta.no og  vvsaktuelt.no.

I tillegg driver vi Nordens største produktportal, produktfakta.no. Dette er en nettside med en komplett oversikt over produkter, løsninger, nyheter, dokumentasjon og referanseprosjekter rettet mot proffmarkedet.

Vår journalistiske virksomhet er forankret i bestemmelsene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Dette skal sikre at våre reportasjer er etterrettelige og presseetisk forsvarlige.

Fra 1969 til 2021

Vår resa

1969

Siden 1969 har bedriften hatt navnet Byggfakta AS og stått som synonym for Norges informasjonstjeneste innenfor byggesektoren.

1985

Bladet Byggfakta (tidligere Byggaktuelt) ble etablert i 1985 og er et uavhengig fagtidsskrift for bygg, anlegg og kommunalteknikk.

2002

Endret vi navn til Reed Business Information Norway AS. Navneskiftet indikerer at vi var en del av Reed Elsevier konsernet - én av verdens største medievirksomheter.

2009

Ble vi kjøpt av investeringsselskapet Segulah.

2013

Vårt fagblad byttet navn fra Byggaktuelt til Byggfakta.

2014

Byggfakta Docu AS blir en del av Docu Nordic AS.

2017

I 2017 blir Docu Nordic AB kjøpt av Stirling Square Capital Partners.

2020

Docu Nordic skrifter navn til Byggfakta Group. 

Ta-Associates kjøper 42% av Byggfakta Group.

2021

Byggfakta Group ble notert på Nasdaq børsen i Stockholm 15. oktober 2021.