<img alt="" src="https://secure.leadforensics.com/210672.png" style="display:none;">
Byggfakta logo - RGB-orange
ukens prosjekt

Bygger leilighetskompleks

Veidekke skal bygge 51 leiligheter på Falkum i Skien.

- Vi takker for oppdraget og er svært glade for at vi har kommet frem til løsninger som alle parter er fornøyde med i et krevende marked. Leilighetskjøperne som var tidligst ute har måtte akseptere noen tilpasninger for at prosjektet skulle være mulig å realisere. Vi er takknemlige for deres velvilje og for at så mange har stått ved kjøpet sitt, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark.

Voksen kjøpegruppe

Bovieran sine leilighetsprosjekter har en særegen sosial profil for en voksen kjøpegruppe (50 +). I Sverige er det så langt bygget mer enn 30 slike prosjekter siden det første ble tatt i bruk i 2009. Veidekke har inngått en nasjonal rammeavtale med om utvikling og bygging av tilsvarende prosjekter i Norge med Bovieran. Falkum i Skien er det første i Norge, mens nye er under planlegging i Kristiansand, Hønefoss og på Kongsvinger.

Blomster og middelhavsklima

Bovieran Falkum ligger landlig til ved Lundedalen i Skien. Leilighetene varierer i størrelse fra 54 til 84 m2, og beboerne får tilgang til en rekke fasiliteter og tilbud som lounger/sittegrupper, verksted, sportsboder og selskapslokale med kjøkken i tillegg til vinterhagen på 1.400 m2 med trær, blomster og middelhavsklima året rundt.

Bildet: Vinterhaven i prosjektet. Illustrasjon: Hilleren Prosjektering, Momentum Arkitekter og Eve Images

Byggearbeidene settes i gang i løpet av kort tid med planlagt byggeperiode på 24 måneder. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal 2022.

 

Fakta:

  1. Tiltakshaver: Bovieran AS og Skien Boligbyggelag
  2. Kontrakt: Totalentreprise
  3. Verdi: 163 millioner kroner ekskl. mva. 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Demo1