<img alt="" src="https://secure.leadforensics.com/210672.png" style="display:none;">
Byggfakta logo - RGB-orange
ukens prosjekt

Bygger Mosetertoppen Skistadion

Prosjektet er utviklet med fokus på bærekraft og energieffektive løsninger.

Illustrasjon av Mosetertoppen skistadion.

Skistadion blir et anlegg med blant annet restaurant, dagligvarebutikk, treningsstudio, skøytebane, sportsbutikk og skiutleie. Prosjektet er plassert rett ved langrennsløypene og alpinanlegget. Når det hele er ferdig vil det bestå av 97 leiligheter i seks bygg, 2.100 m2 næringsarealer og et felles garasjeanlegg på 6.800 m2. Kontrakten er verdt 237 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi har hatt en utviklingsfase i halvannet år nå i godt samspill med utbygger og arkitekt. Da er vi selvfølgelig veldig blide og fornøyde når avtalen kom på plass og vi kan sette i gang med byggearbeidene. I Mosetertoppen Skistadion AS har vi en lokal og solid samarbeids­partner som passer oss godt, og vi takker så mye for oppdraget, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Oversiktsbilde fra sør. llustrasjon: LPO ArkitekterOversiktsbilde fra sør. llustrasjon: LPO Arkitekter

Prosjektet er utviklet med vekt på bærekraft og energieffektive løsninger. Dette betyr utstrakt bruk av tre, lavkarbonbetong, reduserte stålmengder og ikke minst et bergvarmeanlegg som skal levere vannbåren gulvvarme til det meste av varmebehovet. Alle leilighetene og næringsarealet leveres med energimerke A.

Grunnarbeidene har starter opp, og byggearbeidene starter om kort tid. Planlagt ferdigstillelse er i løpet av 2024. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal.

 

Fakta:

  1. Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør AS
  2. Entrepriseform: Totalentreprise
  3. Arkitekt: Lpo Arkitekter AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Demo1