Treindustrien vurderer ny kunnskap i royalsaken

 
Treindustrien vurderer ny kunnskap i royalsakenBildet: Administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien
Treindustrien vil vurdere den nye kunnskapen som er kommet frem i royalsaken fra Møre Tre, Alvdal Skurlag, Marnar Bruk og Boligprodusentene om at kledningsprodukter ikke holder mål i forhold til regelverket.

- For å ta stilling til det som nå hevdes om egenskaper til produkter, er vi avhengige av å vite mer konkrete detaljer i tester som er utført på ulike produkter, og hvilken produktdokumentasjon som ligger til grunn. Under alle omstendigheter skal sikkerheten i bygg ivaretas, og gjeldende regelverk skal følges.  Eventuelle svakheter i regelverket må avklares nærmere, om ny kunnskap tilsier det må regelverket utvikles, sier adm. direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

- Basert på den kunnskapen vi har pr. nå, så har ikke Treindustrien grunnlag for å konkludere med at all behandlet trekledning generelt ikke klarer brannkravene.Treindustrien har god dialog med myndighetene, og vi har stor tillit til at situasjonen håndteres på en best mulig måte slik at både byggeiere, kunder og leverandører blir ivaretatt på en trygg og god måte. Signalene så langt fra myndighetene er at sikkerhet går først og at likebehandling av ulike interesser ligger til grunn for oppfølging, denne tilnærmingen er tillitsvekkende, sier Finstad.

Rådgivende ingeniørers forening (RIF) har tatt til orde for at DiBK må vurdere hvordan de kan bruke sin rolle for å redusere samfunnskonsekvensene av saken, dette er en fornuftig tilnærming som Treindustrien støtter.

- Treindustrien har støttet seg særlig på de brannfaglige miljøene sine vurderinger. RIF har uttalt et ønske om at Kommunaldepartementet/Direktoratet for byggkvalitet gir klare signaler så snart som mulig om veien videre siden problemstillingen berører et stort antall bygninger. Nå foreslår Boligprodusentene at regelverket (TEK) må endres, vi ser frem til myndighetenes vurdering av de ulike tilnærmingene til løsninger som nå ligger på bordet slik at de negative samfunnskonsekvensene blir minst mulig, sier Finstad avslutningsvis.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår