OBOS-prisene fortsatte opp i desember

 
OBOS-prisene fortsatte opp i desemberIllustrasjonsbilde: Nordre Gran borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 0,2 prosent fra november til desember. Det var den niende måneden på rad med uendrede eller stigene priser i hovedstaden.

En oppsummering av de siste tolv månedene viser at Oslo-prisene gikk opp med 16,7 prosent. På landsbasis steg prisene med 14,6 prosent. Den sterke veksten må imidlertid ses i lys av et uvanlig sterkt prisfall i desember 2019. På landsbasis var prisene i desember i fjor uendret.

Etterspørselen etter bruktbolig har vært stor siden i fjor sommer. I desember ble det omsatt 448 OBOS-boliger i Oslo. Det er 42 prosent flere enn gjennomsnittet for denne måneden i årene 2016-2019. Sammenlignet med desember 2019 er omsetningen opp 38 prosent. Kvadratmeterprisen var i desember 69 497 kroner i Oslo-området og på landsbasis 59 989 kroner. Andelen som brukte OBOS-forkjøpsretten i Oslo økte fra 25,5 prosent i desember i 2019 til 38,5 prosent i desember i 2020.

– Fortsatt lave renter - selv om vi skulle få en mindre renteoppgang mot slutten av året - vil trekke opp boligprisene også i år. Vaksinering og nedgang i arbeidsledigheten når vi etter hvert åpner opp samfunnet igjen og få boliger til salgs, gir også grunn til å tro at boligprisene vil fortsette oppover. Samtidig vil arbeidsledigheten fortsatt være på et høyt nivå, hvilket demper lønnsveksten. Det og en strammere boliglånsforskrift enn i 2020, vil virke prisdempende. Alt i alt taler dette for en boligprisvekst på 4 prosent på landbasis. I Oslo forventer vi en vekst på rundt seks prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en pressemelding.

– Vi tror Oslo-prisene vil øke relativt mye på grunn av spesielt lavt boligtilbud i forhold til det demografiske behovet. Et allerede høyt prisnivå trekker i motsatt retning, sier hun.

Daglig leder Hans Anders Skjølberg i OBOS Eiendomsmeglere mener den høye aktiviteten i desember vil fortsette inn i det nye året.

– Vi spådde en sterk desember og fikk rett. Med lite annet på kalenderen fortsatte kjøpelysten fra høsten. Våre meglere solgte så godt som alt de hadde ute til gode priser. Omsetningen i desember var 28 prosent høyere enn desember 2019. Så dette ble en desember mot normalt, sier han. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår