Yuchai gravemaskiner får ny norsk importør

 
Yuchai gravemaskiner får ny norsk importørDaglig leder i Wee.no, Rune Wee (til høyre) trykker hånden til Yuchai sin salgsjef for eksport, Li Jiangfan, etter at agenturavtalen for det norske markedet er signert.
WeeGruppen inngår nå en importavtale med Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd., og sikrer seg dermed agenturet for gravemaskinene til den kinesiske maskingiganten. WeeGruppen skal starte med å ta inn Yuchai-gravere opp til seks tonn.

Kinesiske Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd. har siden 1989 vær en betydelig produsent av minigravere, og bygger i dag over 10 000 maskiner i året i sine fabrikker i Yulin sør i Kina. Yuchai var den første kinesiske graverprodusenten som inntok det europeiske markedet, og ble i mange år importert til Norge av Felleskjøpet. Nå er det WeeGruppen og deres landsdekkende netthandel Wee.no som overtar agenturet og skal lede utviklingen av gravemaskinmerket i Norge.

Daglig leder i Wee.no, Rune Wee, har klare ambisjoner for Yuchai i Norge.

– Yuchai har hatt en spennende utvikling, noe vi har fulgt tett i mange år. Det finnes i dag over 500 Yuchai-gravere i Norge, så merkevaren er allerede godt kjent i markedet. Med vårt fokus på mindre gravere både for landbruket, byggebransjen og privatmarkedet, passer Yuchai sin nye maskinpark som hånd i hanske, sier Wee.

Fem modeller på trappene

WeeGruppen vil i første omgang ta inn fem minigravere fra 2 til 6 tonn: 
Yuchai 18SR,  22SR, 40SR, 60SR Zero Tailwing og YC55-8. Graverne er utstyrte med Yanmar dieselmotorer med effekt fra 14,7 til 36,9 kW. SR-graverne er såkalte korthekkmodeller, der styrehuset er kortere enn beltene. De første graverne kommer til landet i november.

– Spesielt fokuset på korthekkgravere er interessant for det norske markedet, og her har vi flere modeller som kan jobbe på små arealer. At modellene nå også har japanske motorer og ventiler teller positivt med tanke på kvalitet, og Yuchai har dessuten delelager i Tyskland, noe som forenkler serviceapparatet. Vi har tro på at den økende etterspørselen etter mindre gravere vil gi gode vilkår for Yuchai i Norge, sier Rune Wee.

Utover Yuchai er Wee.no importør for av minigravermerket Nante, traktormerket Dong Feng og hjullastergiganten RWX. For mer informasjon, se wee.no

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår