Vinneren av konkurransen om Nationaltheatret er klar

 
Vinneren av konkurransen om Nationaltheatret er klarNationalteatheatrets hovedscene. (Foto: Statsbygg).
Statsbygg har valgt gruppen som skal lage skisseprosjektet for Nationaltheatret. Sammen skal Sweco Norge, RATIO arkitekter, FuthArk arkitekter og Origo Arkitektgruppe anbefale løsninger for rehabiliteringen og moderniseringen av teatret.

På oppdrag fra Kulturdepartementet utarbeider Statsbygg et forprosjekt for rehabilitering og modernisering av Nationaltheatret. Som en del av dette lyste Statsbygg i vår ut en konkurranse for å finne prosjekteringsgruppen som skal lage skisseprosjektet for teatret.

Skisseprosjektet skal belyse hvordan oppussingen best kan gjøres og anbefale konkrete løsninger. Etter en prekvalifiseringsrunde leverte sju grupper tilbud.

Nå melder Statsbygg at de har valgt gruppen bestående av Sweco Norge, RATIO arkitekter,  FuthArk arkitekter og Origo Arkitektgruppe til å lage skisseprosjektet.

- Mange kvalifiserte firmaer har deltatt i konkurransen. Det har vært svært jevnt, men etter en grundig prosess er vi sikre på at vi nå har valgt den beste prosjekteringsgruppen til å anbefale løsninger for å modernisere og rehabilitere Nationaltheatret, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en pressemelding.

Kvalitet viktigst

I Statsbyggs vurdering har kravet til kvalitet vært det viktigste kriteriet. Det andre kriteriet har vært pris.

Prosjekteringsgruppen som har vunnet konkurransen er vurdert som den aller beste på kvalitet. Den har bred erfaring med antikvarisk restaurering, rehabilitering og bygg for scenekunst. Gruppen kan vise til relevante referanseprosjekter som blant annet Stavanger Konserthus, Grieghallen, Eidsvollsbygningen, Universitetsmuseet i Bergen, Urbygningen og Statens Håndverks- og kunstindustriskole (SHKS)/Edvard Munch vgs.

- Vi ser frem til at denne kompetansen nå rettes inn mot Nationaltheatret. Slik kan vi legge til rette for moderne teaterdrift og store tekniske utbedringer, samtidig som vi gjør en av Norges viktigste kulturbygninger like flott som den en gang var, sier Njaa Aschim.

Mange forbedringer

Rehabilitering av fasader, tak og resten av bygningen er bare noen av forbedringstiltakene prosjekteringsgruppen nå skal anbefale løsninger for. Antikvariske områder skal restaureres. Tekniske anlegg skal skiftes ut.

Prosjekteringsgruppen skal også foreslå hvordan det best kan bygges opptil 2500 kvm under bakken ved teatrets hovedinngang. Disse arealene skal blant annet romme produksjonstekniske funksjoner.

Etter ombygningen skal teatret kunne tilby publikum flere forestillinger i et rikere repertoar. Hovedscenen skal få et bevegelig scenegulv, bakscenen vil bli utvidet med bedre plass til kulisser, og siktlinjene i salen og akustiske forhold skal forbedres. Både publikumsfasilitetene og den universelle utformingen vil bli bedre.

Skisseprosjektet skal være ferdig våren 2020.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår