Vindmøller med solceller gir økt produksjon

 
Vindmøller med solceller gir økt produksjonSolcellepaneler montert på vindmøllen i Breña vindgård (Albacete, Spania). (Foto: Acconia).
Acconia har montert 120 solceller av karbon på en 80 meter høy vindturbin. Hensikten er å støtte driften av vindturbinen med solenergi.

Denne hybridløsningen skiller seg fra andre, dels ved at solcellene er montert i høyden oppover turbintårnet, og dels ved at solcellene ikke er basert på silisium, men har karbon som råmateriale. Det skriver Acconia i en pressemelding.

Hensikten med systemet, som er montert i Breña vindmøllepark i Albacete i det sørøstlige Spania, er å produsere en del av energien som vindmøllens indre systemer trenger via solceller. Når vindturbinen kjører, brukes en del av energien som skapes til å drive hjelpesystemene. Det nye systemet med solcellepaneler på tårnet er i stand til helt eller delvis å dekke energibehovet knyttet til driften av vindturbinen når sola skinner. Dette fører til en forbedring av nettoproduksjonen som sendes til el-nettet.

I motsetning til den konvensjonelle teknologien, som brukes til fremstilling av fotovoltaiske modeller basert på silisium, bruker disse organiske panelene karbon som råmateriale. De har en strukturell fleksibilitet, noe som gjør det lettere å tilpasse dem til forskjellige overflater. Andre viktige funksjoner er lavere vedlikeholdskostnader, mindre energiforbruk under produksjon, lettere logistikk og fullstendig resirkulering av materialene som brukes.

- Hybridiseringsprosjektet i Breña optimaliserer bruken av plass til fornybar energiproduksjon. Det vil samtidig gjøre det mulig for oss å teste effektiviteten i organisk fotovoltaikk, en teknologi som vi tror har en av de beste forutsetningene for videreutvikling. Det er derfor vi har bestemt oss for å prøve dette nå, sier Belén Linares, innovasjonsdirektør i ACCIONA Energia, i meldingen.

Optimalisering

Systemet er installert i en av turbinene til Breña vindpark, som ACCIONA eier og driver. Turbinen er en AW77 / 1500 av Nordex-Acciona Windpower-teknologi, montert på et 80 meter høyt ståltårn. Det er 120 solcellepaneler installert på tårnet mot sørøst-sørvest for å fange maksimalt sol gjennom hele dagen. De er fordelt på åtte forskjellige høyder, og dekker rundt 50 meter av tårnets overflateareal. Fotovoltaiske moduler, med en total kapasitet på 9,36 kilowatt (kWp), er av Heliatek-teknologi (HeliaSol 308-5986-modellen). De er bare 1 millimeter tykke, og hver har et overflateareal på 5 986 x 308 mm.

Hele systemet overvåkes og evalueres i sanntid. Konseptuelt er det en meget innovativ design i sammenlignet med tidligere erfaringer innen vindkraft-fotovoltaisk hybridisering, hvor paneler har vært installert på bakken.

Ideen er en del av et omfattende innovasjonsprosjekt drevet av ACCIONA for å studere en rekke nye fotovoltaiske teknologier, med sikte på å oppdage mer effektive løsninger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår