Vil kvalifisere deltakere i samspillsentreprise om D-blokka

 
Vil kvalifisere deltakere i samspillsentreprise om D-blokkaFoto: Statsbygg/Team Urbis
I forbindelse med byggetrinn 1 av prosjekt nytt regjeringskvartal vil Statsbygg gjennomføre en kvalifisering av deltakere som ønsker å inngi tilbud på samspillsentreprise K203 D-blokka.

Av Bjørn Laberg

Entreprisen omfatter D-blokken, som er den største bygningen i nytt regjeringskvartal, med et totalt BTA areal på ca. 29 000 m2. Bygget vil i tillegg til kontorarealer inneholde fellesfunksjoner for nytt regjeringskvartal herunder kantine, kjøkken, treningssenter mm.

I Statsbyggs samspillmodell deltar både entreprenører/leverandører, prosjekterende og byggherre i prosjekteringen. Hensikten er at alle relevante aktører skal være med å utvikle prosjektet og få et eierforhold til de valgte løsningene.

Litt om entreprisen:

• Grunnet sikkerhet er det lagt opp til et bæresystem i plass-støp betong. Dekker er planlagt som flatdekker av plass-støpt slakkarmert betong. Flatdekkene legges opp på søyler og kjernevegger av betong. Søylene er gjennomgående fra kjeller til tak. De plasstøpte betongsjaktene ivaretar horisontalavstivningen for bygningene. Laster fra fasader er forutsatt ivaretatt på dekkeforkanter.

• Det er planlagt blågrønt tak for denne entreprisen.

• Fasadens karakter skal være tidløs og varig. Fasaden skal ha et lyst utrykk. Materialer som kan være aktuelle er betong med natursteintilslag eller naturstein, men dette er ikke endelig avklart. Det er en stor grad av repetisjon i fasaden, noe som gjør det mulig å bygge rasjonelt og om mulig prefabrikkeres. Det er stilt sikkerhetskrav til fasadene. Det totale arealet på fasader på D-blokken er på ca. 8500 m2

• Generelle tekniske anlegg inngår i entreprisen. Enkelte tverrgående systemfunksjoner vil imidlertid bli konkurranseutsatt av Statsbygg. Dette omfatter i det alt vesentlige:
-Myndighetspålagte systemer, hovedsakelig knyttet til personsikkerhet
-Sentrale utstyrsenheter
-Elektroniske sikkerhetssystemer
-Bygningsautomasjonssystemer

• Opsjon i kontrakten vil være rehabilitering av Møllergata 19. Møllergata 19 er bygd som politi og rettslokaler og var oppført i 1866. Bygget ble påbygd i 1876 til 3 etasjer. Politiet brukte bygget fram til 1978. Fra 1981 har bygget blitt brukt til departementsforhold. I nytt regjeringskvartal skal M19 være en integrert del. Den vil være koblet sammen med Blokk D men beholde sitt særpreg. Fasadene og tak skal rehabiliteres. Overflatene skal tilbakeføres med korrekt teknisk metode

Tilbudsfrist: 10. oktober

FAKTA:
Nytt regjeringskvartal er planlagt med 5 nybygg og 3 bygg som rehabiliteres (H-blokken, G-blokken og Møllergata 19).

Utbygging av det nye regjeringskvartalet skal gjennomføres i flere byggetrinn. Byggetrinn 1 omfatter bygging av kjeller, rehabilitering og ombygging av H-blokken, bygging av A- og D-blokken, samt rehabilitering av Møllergata 19. I tillegg er perimetersikring og utomhusarbeider, unntatt parken, en del av byggetrinn 1.

Løsningsforslaget Adapt fra Team Urbis ligger til grunn for skisse- og forprosjektet. Team Urbis utfører prosjekteringen i skisse- og forprosjekt og består av firmaene Nordic, Office of Architecture, Rambøll, SLA, Bjørbekk & Lindheim, Asplan Viak, Cowi, Aas-Jacobsen og Ingeniør Per Rasmussen.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

              

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår