Vil bygge verdens mest klimaeffektive veistrekning

 
Vil bygge verdens mest klimaeffektive veistrekningIngrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Nye Veier vil sammen med Zero realisere målet om å bygge verdens mest klimaeffektive veistrekning. (Foto: Odd Borgestrand)
Nye Veier skal i samarbeid med ZERO realisere verdens mest klimaeffektive veistrekning.
Veiutbygging medfører store klimagassutslipp blant annet fra betong, stål og asfalt. Det er også store utslipp fra anleggsmaskiner.
- Den nye rapporten fra IPCC sier at vi globalt må halvere utslippene innen 2030. Dette må innebære en forsterket klimapolitikk også i anleggsnæringen. Derfor ønsker vi å realisere målet om å bygge verdens mest klimaeffektive veistrekning, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Nye Veier i en pressemelding fra Zero.
 
Forbildeprosjekter har vært viktige drivere for endring. Nye Veier og Zero er opptatt av det videre arbeidet skal danne grunnlag for en metodisk utvikling fremover, og bidra til realisering av nullutslippsteknologi.
 
- Vi bruker industrien og leverandørene til å oppnå utslippsreduksjoner. Et av våre avgjørende grep er å utvikle tydelige og ambisiøse prestasjonsmål i kontraktene vi inngår med entreprenørene, sier Hovland.
 
Regjeringen jobber med en finansieringsmodell for karbonfangst og lagring blant annet for sementproduksjonen i Brevik. Også innen stål og asfalt trengs det ny teknologi for å redusere utslippene.
 - Nye Veier kan være med å skape et marked for nullutslippsløsninger i industrien, og dette er avgjørende for at vi skal klare å løse klimaproblemet sier Marius Holm, daglig leder i miljøstiftelsen Zero. 
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår