Vil bygge nytt på naturperlen Hvaler

 
Vil bygge nytt på naturperlen HvalerIllustrasjon av det planlagte sanitærbygget med lager, serverings- og formidlingsfasiliteter på Kirkøy i Hvaler. Arkitekter er arkitektkontorene Enger Nordin as og Rede Arkitekter as. Illustrasjon av Magnus Hermstad.
AKTUELLE PROSJEKTER: Drømmen om fornyelse på Storesand på Kirkøy på Hvaler i Østfold er nå litt nærmere realisering. Tilbudsforespørselen er nå sendt ut på nytt, med frist 7. juni. Oslofjordens Friluftsråd etterlyser generalentreprenør.

av Therese Alne Bolin

Det dreier seg om et sanitærbygg, lager og serverings- og formidlingsbygg og Friluftsrådet håper entreprenørene vil være med på dette prosjektet også av hensyn til å ha dette som et referanseprosjekt i Ytre Hvaler nasjonalpark.

Vil bli et nytt turmål

Målet er å gi Storesand fasiliteter som står i samsvar til det unike tur- og naturområdet, og som kan gi informasjon om verneverdier i tidsriktige, naturnære bygg. De to byggene vil til sammen utgjøre Storesand Friluftshus og skal være et turmål til glede for allmenheten året rundt.

Fristen er 7. juni, og målet er å ha en innstilling til totalleverandør før sommeren. Riving og bygging skal etter planen starte i september. Storesand på Kirkøy i Hvaler kommune er et stort, sammenhengende natur- og friluftsområde, tilrettelagt for bading, turer, lek og naturopplevelser. Her finnes også en tradisjonsrik, enkel teltplass.

Bildet: Kiosken og sanitæranlegget på Storesand er fra 1980-tallet.

Spleiselag

Prosjektet har en antatt verdi på 8-10 millioner kroner, og er et spleiselag som har samarbeid over flere år, forteller Cathrine Restad-Hvalby i Oslofjordens Friluftsråd.

  • Oslofjordens Friluftsråd er et samarbeidsorgan for friluftsliv, og har ikke nok egne ressurser til å realisere dette prosjektet. Det har vært mulig ved et samarbeid og spleiselag, hvor Ytre Hvaler nasjonalpark, Hvaler kommune, Fylkeskommunen og Fylkesmannen har vært viktige samarbeidsparter. Støtte til finansiering kommer fra mange parter – den største enkeltbidragsyteren er Sparebanken DNB - men også samarbeidspartene, lokale bedrifter og foreninger og privatpersoner har bidratt, forteller hun.

Nye bygg tilpasset terreng og landskap

Dagens bygninger på Storesand er i dårlig stand – og selv om de har gjort en hederlig innsats over mange år – står de i kontrast til landskapet rundt. Disse skal rives, og erstattes av to spennende og samlende bygningskropper, tilpasset terreng og landskap. Målet er å gi Storesand fasiliteter som står i samsvar til dette unike tur- og naturområde, som samler service til friluftsbrukerne og gir informasjon om verneverdier i tidsriktige, naturnære bygg. De to byggene vil til sammen utgjøre Storesand Friluftshus – et turmål til glede for allmenheten året rundt!

 - Vi ønsker et miljøriktig prosjekt i nasjonalparken, med lavest mulig belastning på naturen i et livsløpsperspektiv, inkludert produksjon, transport, montasje og gjenbrukbarhet. Det skal bygges i massivtre, som krever spesiell kompetanse hos leverandørene, og vi ønsker oss så kortreiste materialer og arbeidskraft som mulig. Vi legger opp til bruk av solenergi og andre energisparende tiltak, skriver Oslofjordens Friluftsråd på sin nettside.

Jobben skal utføres i tett samarbeid med arkitektene Enger/Nordin, Rede arkitekter og kompetansenettverket iTre.

Et referanseprosjekt for allmennheten og fremtiden

Oslofjordens friluftsråd drives med tilskudd fra kommunene og private samarbeidspartnere og brukere – organisasjonen har et ideelt, allmennyttig formål. Økonomien setter sine begrensninger. OF håper entreprenørene vil være med på dette prosjektet også av hensyn til å ha dette som et referanseprosjekt og for å kunne være stolt leverandør av dette spennende bygget for allmenheten i Ytre Hvaler nasjonalpark. Entreprenørene oppfordres med dette til å gi sitt beste tilbud. OF har planer for å synliggjøre de viktige bidragsyterne som er med på å realisere prosjektet.

Sanitærbygget på Storesand ble reist for over 30 år siden og er i dårlig stand. Toaletter, kiosk og lagerbygg står i kontrast til den unike naturen i skjærgården.

Roller

Oppdragsgiver: Hvaler Kommune/Østfold Fylkeskommune

Prosjektleder: Oslofjordens Friluftsråd

Arkitekt: Arkitektkontorene Enger Nordin as og Rede Arkitekter as.

I prosjekteringen har de også fått hjelp fra iTre i Sarpsborg.

RI Byggeteknikk: Bti Konsult AS

Kommune:         Hvaler

Verdi:                   8-10 millioner kroner

Byggestart:        september 2019

Entr. form:         Generalentreprise

Huskropper:      2

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår