Vil bygge nytt Anno museum

 
Vil bygge nytt Anno museumBildet: Slik vil det nye Anno Dokumentasjonssenter med fellesmagasin se ut. (Ill.: LPO Akritekter)
AKTUELLE PROSJEKTER: Anno Museum i Hedmark søker totalentreprenør for bygging av ett samlet bygg med dokumentasjonssenter, bestående av magasin, mottak og verksteder for bevaringsenheten, samt administrasjon.

Av Bjørn Laberg

Totalentreprisen med innledende samspill omfatter all nødvendig planlegging, prosjektering og bygging av ett nybygg på eksisterende museumsområde, inkl. tilhørende utomhusareal.

Anno museum (tidl. Hedmark fylkesmuseum)  i Elverum har gjennom lengre tid arbeidet med å få etablert et fellesmagasin lokalisert på Glomdalsmuseet. Magasinet er et gjenstandsmagasin med mottaksdel som skal ta imot objekter fra flere museer i fylket. Parallelt med byggeprosjektet pågår et gigantisk revisjonsprosjekt, der alle museene i Anno går gjennom og digitaliserer 175 000 gjenstander.

Nybygget på over 5000 m² skal ligge ved siden av Anno Glomdalsmuseet i Elverum, der 2/3 blir magasin for Anno og Norsk skogfinsk museum, 1100 m² blir mottak og verkstedfunksjoner for magasin og konservering, og drøyt 500 m² blir kontorer for Annos administrasjon og andre fellesfunksjoner.

- Den kanskje viktigste effekten av dette store prosjektet, er at alle disse kulturskattene blir tilgjengelig for folk flest, sier adm.dir. Sven Inge Sunde i Anno - Museene i Hedmark i en pressemelding.

På digitaltmuseum.no har Anno-museene i Hedmark i dag rundt 42 000 gjenstander. Dette skal altså mer enn firedobles. Ikke alle gjenstandene vil få plass i det nye magasinet, men alle skal lagres forsvarlig og bli tilgjengelige. Prosjektet har som mål å søke opp mot kravene til passivhusstandard.

Byggets fasade skal bidra til å nå dette målet med god isolasjon som vil redusere uønsket varmetap og behov for mekanisk oppvarming/nedkjøling. Det skal vurderes ulike typer solavskjerming som reduserer uønsket oppvarming, men samtidig gir mulighet for utsyn. Leverandør av fjernvarme vil være Elverum fjernvarme.

Dokumentasjonssenteret blir en stor bygning på Glomdalsmuseet. Det er i utformingen lagt vekt på å finne løsninger som gir bygget en materialmessig tilhørighet til museets øvrige bygninger og en plassering og utforming som bidrar til å dempe volumet. Prosjektets oppstart er satt til 02.10.2020, hvor det skal gjennomføres en samspillsfase med revidert tilbud i perioden mellom kontraktstildeling og oppstart byggeplass.

Kostnadsrammen på hele prosjektet er 160 millioner kroner, der Staten skal bidra med 90 mill, Hedmark fylkeskommune 35 mill og kommunene i Hedmark 35 mill, hvorav vertskommune Elverum står for 10 mill. 

Tilbudsfrist: 2. mars 2020

Kilder: ByggeNorge / Byggfakta Live / Norconsult

FAKTA:

Fylke: Hedmark

Kommune: Elverum

Tiltakshaver: Anno Museum AS

RI: Norconsult AS

Utredningskonsulent: Lpo Arkitekter AS

Verdi: ca. 160 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår