Vil bruke VR i gjennomføringen

 
Vil bruke VR i gjennomføringenTysnes skule Multiconsult er rådgjevar ved riving og bygging av eit bygg for mellomtrinn ved Tysnes skule. (Foto: Multiconsult).
Leigland Bygg har fått totalentreprisekontrakt på riving og bygging av nytt bygg ved Tysnes skole. Multiconsult, som er valgt som totalrådgiver, vil bruke Virtual Reality i gjennomføringen.

I prosjektet vil visualisering gjennom Virtual Reality-rommet på Stord bli brukt aktivt til å gjennomføre fagvise modellgjennomganger og tverrfaglige kollisjonskontroller.

Alle prosjekteringsmøtene vil bli gjennomført på Stord for å ivareta ambisjonen om grønn gjennomføring av prosjektet, sier Steinar Kjerpeseth, seksjonsleder i Multiconsult på Stord i en pressemelding.

Reduksjon av unødvendige reiser er et av flere bidrag til grønn gjennomføring.

Stord-kontoret bygde VR-rommet i 2018, og har så langt gjort mange gode erfaringer knyttet til at de  får luket ut feil og mangler med bruk av VR i prosjektering.

Prosjekt passer godt

Prosjektet på Tysnes skole i Vestland fylke går ut på å rive eksisterende bygg for mellomtrinnet og gymnastikksal, bygge nytt mellomtrinn på ca. 2100 kvadratmeter og bygge om ca. 250 kvadratmeter i eksisterende bygg. Prosjektet har miljømål om å oppnå energikarakter A, og det skal bygges et flott utomhusområde. Heile totalentreprisekontrakten har en verdi på om lag 70 millioner kroner for Leigland Bygg.

- Prosjektet på Tysnes skole passer godt inn i Multiconsult sin prosjektportefølje. Virksomheten blir totalrådgiver og skal prosjektere alle fagområdene fra kontoret på Stord. Fordelen med å samle alle rådgiverfag i ett firma er færre grensesnitt og ansvarsforhold. Kommunikasjon og samhandling mellom fagområda blir enklere med alle prosjektmedarbeiderne samlet i samme lokale. Men digital samhandling åpner også for å kunne utnytte ressurser fra andre deler av Multiconsult, sier Steinar Kjerpeseth, seksjonsleder i Multiconsult på Stord.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår