Vil begrense effekter av koronapandemien

 
Vil begrense effekter av koronapandemienKonsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson. Foto: Veidekke
Veidekke tar grep for å begrense spredningen av koronaviruset og samtidig ivareta driften og leveransene til kundene. Utbruddet har foreløpig hatt begrenset effekt på fremdriften i bygg- og anleggsprosjektene og boligsalget.

Tross de foreløpige begrensede effektene regner Veidekke med at myndighetspålagte restriksjoner og betydelig markedsusikkerhet fremover må forventes å påvirke Veidekkes virksomhet i alle de tre skandinaviske landene.

Hensynet til liv og helse er Veidekkes første prioritet skriver de i en pressemelding. Selskapet har iverksatt en rekke tiltak for å verne ansatte og de som arbeider på Veidekkes anlegg mot spredningen av koronaviruset. 

I bygg- og anleggsprosjektene går produksjonen i all hovedsak som normalt, men med noe lavere kapasitet. Dette påvirker både omsetning og fremdrift i prosjektene. Veidekke har foreløpig få permitterte som følge av koronapandemien, men vurderer fortløpende behovet for ytterligere tilpasninger til forventet aktivitetsnivå.

For industrivirksomheten kommer effektene knyttet til koronaviruset på toppen av en allerede utfordrende markedssituasjon for asfaltvirksomheten i Norge, som kommunisert ved fremleggelsen av rapport for fjerde kvartal.

For eiendomsvirksomhetene har Veidekke gjort en rekke tilpasninger for å forebygge smitte. Sist uke gjennomførte prosjektet Gartnerkvartalet på Løren i Oslo en web-visning, med godt besøk. Veidekkes rapport om boligsalg i første kvartal offentliggjøres fredag 3. april.

– Per i dag har vi ikke grunnlag for å vurdere omfanget eller varigheten av de pågående ekstraordinære smitteverntiltakene. Dersom tiltakene blir langvarige og eskalerer, må det påregnes betydelig redusert produksjon og lavere etterspørsel. Dersom tiltakene blir av mer avgrenset varighet, tilsier pågående produksjonsvolumer og ordrereserve god aktivitet i alle tre land gjennom 2020, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en pressemelding.

Veidekke har en god ordreserve, en solid finansiell posisjon og et godt finansielt handlingsrom. Ved årsskiftet hadde entreprenørvirksomheten ordrereserver til en verdi av NOK 34,3 milliarder. Egenkapitalen var ved årsskiftet NOK 4,0 milliarder, og netto rentebærende gjeld var NOK 2,7 milliarder.

Selskapet inngikk i desember 2019 en ny toårig låneavtale på NOK 3,6 milliarder og har i tillegg en trekkfasilitet på NOK 2,3 milliarder. Veidekke hadde ved inngangen til året ledige lånerammer på NOK 4,5 milliarder.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår