- Vi skal rydde opp

 
- Vi skal rydde opp
Forsvarsbygg beklager på det sterkeste at anleggsvirksomhet i forbindelse med sikring av Evenes flystasjon har skadet deler av det fredede naturområdet ved Svanevatnet i Evenes.

– Vi skal ikke trå feil i dette sårbare området ved flyplassen. Vi har lagt ned omfattende innsats i arbeidet med å hindre at Ramsar-området blir skadet. Har vi gjort feil skal vi rette opp i dette. I vårt arbeid har vi stor respekt for det vernede området, og beklager på det sterkeste den situasjonen som har oppstått, sier Olaf Dobloug i Forsvarsbygg, i en pressemelding.

Naturvernet er viktig på Evenes
Inne på området er det svært hektisk anleggsarbeid. Hele tiden tilstreber både Forsvarsbygg og entreprenører å unngå og komme i konflikt med hensynet til naturvern.

– Vi skal rydde opp
– Dersom vi har gjort noe feil er vår intensjon ingenting annet enn å rydde opp, og sikre at det ikke skjer igjen. Vi ønsker dialog med både Fylkesmann og andre relevante instanser om dette, sier Dobloug.

Det området ved Svanevatnet som er berørt er på nytt målt opp i henhold til det som er prosjektert. Det har vært anleggsvirksomhet og brøyting nært vannet i vinter og det ryddes det opp i nå.  I vinter brukte entreprenøren anleggsmaskiner av mindre dimensjoner i dette området nettopp for å skåne naturen mest mulig.

Det skal ryddes opp i dette i henhold til plan når området er tørket opp og hekketiden er over. Vi følger de retningslinjer som gjelder for området.

Vi har, og har hatt, dialog underveis med Fylkesmannen i Nordland i forbindelse med den krevende utbyggingen av Evenes flystasjon.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår