- Vi feiler en del på transport og mottak

 
- Vi feiler en del på transport og mottakBildet: Teknisk sjef i PAM-Norge, Ole Jakob Bjerke.
Teknisk sjef i PAM-Norge, Ole Jakob Bjerke, håper alle aktører i VA-bransjen kan gå sammen for å øke fokuset på viktigheten av mottakskontroll.

Under VA-dagene for Østlandet i Tønsberg nylig var mottakskontroll hovedfokuset på PAM-Norge sin stand, og teknisk sjef i selskapet, Ole-Jakob Bjerke, mener dette er viktig.

- Dersom vi skal sikre 100 års levetid på vårt ledningsnett må vi ta tak i mottakskontrollen. Alle leverandører har kvalitetssikret produktene og løsningene som sendes ut fra fabrikkene, men likevel oppstår det feil og mangler på nyanlegg. Jeg tror vi feiler en del på transport og mottak. Det er viktig at bestillere får de produktene de faktisk har beskrevet, og kontrollerer dette når produktene ankommer byggeplass eller anleggsområde.

- Vi trenger bedre tallmateriale på hvor det går galt. Det er lett å tro at mye skjer under transport og håndtering i forbindelse med lasting og lossing, men dette må vi undersøke nærmere. Vi er også forundret over at det tar lang tid før vi får tilbakemelding om feilleveranser når disse oppstår. Det betyr at det svikter i mottakskontrollen. Det er en kjent sak at operatører ute i felt «plutselig» oppdager at de har fått feil pakninger eller andre deler, og dermed stopper arbeidene opp. Dette er helt unødige feil som både fordyrer og forsinker prosjektene, mener Ole-Jakob Bjerke.

Han er ikke ute etter å tråkke noen på tærne, men håper at bransjen sammen kan rydde bort noen av de unødvendige svakhetene i prosjektgjennomføringen. Bjerke mener mottakskontrollen er best hos de store entreprenørene, rett og slett fordi disse har gode rutiner på dette området. - Det er på de mellomstore og mindre anleggene det er behov for en styrking av mottakskontrollen, mener han.
- Her handler det først og fremst om å vekke bevisstheten for å fange opp hvor det går galt, sier Bjerke.

PAM Norge er en del av Saint-Gobain Byggevarer AS, og leverer rør, rørdeler og ventiler til det kommunale vann- og avløpsnettet og til kraftbransjen. I tillegg leverer selskapet MA-rør, deler og koblinger til VVS-bransjen for innomhus bruk. PAM Norge har de siste årene vært aktive utstillere og deltakere på faglige treff rundt om i landet. 

(Kilde: SSTT)

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår