Verket Moss er nominert til to viktige priser innenfor bolig og byutvikling.

 
Verket Moss er nominert til to viktige priser innenfor bolig og byutvikling.Gårdsrom på Støperiet - Verket Moss: Höegh Eiendom
Norsk Bolig- og Byplanforening har nominert utviklingen av Verket i Moss til Bolig- og Byplanprisen for 2020 og resultatet blir avgjort 23. oktober.

Verket omfatter 270.000 kvm og planprosessen startet i 2014. Områdeplanen, hvorav ett området ble detaljprosjektert, var ferdigstilt i 2015, og de første prosjektene var næringseiendommen Ankers Hus og boligprosjektet Støperiet. To eldre bygninger, Verket Scene og M:6, har blitt totalrenovert og huser i dag en av byens mest populære kulturscene, og flere næringsleietakere. Et strategisk grep med å åpne Verket med ny broforbindelse til Møllebyen styrker nå dagens sentrum. Arkitekter og konsulenter som var involvert i prosessen var det nederlandske arkitektfirmaet MEI, Lala Tøyen, A-lab, Mad, Niels Thorp og Asplan Viak.

Boligprosjektet Støperiet er blant 3 finalister i nominasjon «Årets Leilighetsprosjekt» av Boligprodusentenes Forening, og består av i alt 165 leiligheter og 6 næringsseksjoner utviklet langs Mosseelva på Verket. Höegh Eiendom har hatt et bevisst fokus på bygulvsutvikling samt integrering av omliggende områder i dette prosjektet. Avgjørelsen om hvem som vinner denne prisen blir avgjort 15. oktober. Arkitektene for prosjektet er A-Lab og Lala Tøyen

Det er svært gledelig at Støperiet og Verket er nominert til disse to anerkjente priser. Vi er veldig stolte av prosjektene våre som vi synes har blitt et viktig bidrag til byutviklingen av Moss. Vi ser samtidig på nominasjonene som en annerkjennelse av at vi har tenkt riktig fra start i utviklingen av Verket Moss. sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom.

OM Bolig og Byplanprisen:
Norsk Bolig- og Byplanforening avholder generalforsamling og deler ut Bolig- og byplanprisen for 2020 fredag 23. oktober. Utdelingen av denne prisen skjer hvert annet år, og formålet er å heve samfunnets interesse og respekt for god bolig- og byplanlegging.

OM Årets Boligprosjekt
Boligprodusentene nominerer årlig tre eiendomsprosjekter innenfor flere underkategorier til årets Boligprosjekt.

OM Verket Moss:
På tomten til gamle Moss Jernverk, utvikler Höegh Eiendom en ny og levende bydel, som passende nok har fått navnet Verket. Den nye bydelen blir et attraktivt sentrum i Moss med boliger, handel og næringsvirksomhet, og ikke minst et pulserende liv!

Höegh Eiendom har store ambisjoner for utviklingen av det gamle industriområdet som skal bli en moderne bydel i forlengelse av dagens bysentrum. Verket skal bli et område som både nåværende og fremtidige innbyggere – og vi i Höegh Eiendom – kan være stolte av. Gamle kulturminner blir tatt vare på for ettertiden, samtidig som området på nytenkende vis utvikles med øyne for fremtiden.

Lista er lagt høyt når det gjelder arkitektur, bokvalitet og uteområder. Derfor har vi engasjert noen av landets fremste arkitektmiljøer til å tegne og utvikle området sammen med oss. Verket vil når det står ferdig inneholde et mangfold av boliger, kulturtilbud, restauranter, butikker, arbeidsplasser og et spennende studentmiljø. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår