Verdens ledere frykter klimaendringer mest

 
Verdens ledere frykter klimaendringer mestKonsekvensene av klimaendringene bekymrer verdens ledere, viser ny rapport fra World Economic Forum. President i WEF, Børge Brende mener det er påtvingende å samarbeide om utfordringene..
Ledere oppgir klimaendringer og ekstreme værforhold som de mest sannsynlige og truende globale risikoene de neste ti årene, viser en ny rapport fra World Economic Forum. - Vi må samarbeide om å møte utfordringene, sier Børge Brende, president i WEF.

Rapporten presenterer resultatene fra den nyeste Global Risk Perception Survey, hvor nesten 1000 beslutningstakere fra offentlig sektor, privat sektor, akademia og sivilsamfunn har vurdert risikoer i framtiden.

Frykter klima på lang sikt 

Det neste året er det forverrede økonomiske og politiske konfrontasjoner mellom store krefter som vurderes som den største trusselen, mens når det gjelder de neste ti årene er ekstreme værforhold og klimaendringer politikkfeil sett som de største truslene.

Sårbar teknologiavhengighet

Børge Brende, som er toppsjef og president i Verdens økonomiske forum, trekker også fram en uttalt bekymring for den risikosituasjon og sårbarhet som finnes innen verdens avhengighet av teknologi. Årets rapport inneholder og en fordypning kalt "what-if" Future Shocks, som undersøker blant annet avansert teknologi, værmanipulering og kunstig intelligens og andre mulige farer. Et annet kapittel behandler menneskelig respons og konekvenser av globale risikoer. Kapittelet viser at det er behov for større handling rundt en økende grad av psykologisk belastning i forhold til disse risikofaktorene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår