Verdens første automatiske EPD

 
Verdens første automatiske EPDBildet: Olav Haugerud, teknisk sjef i Protan.
Et nyutviklet digitalt verktøy gjør det nå enklere for bedriftene å lage og overføre miljødeklarasjonen EPD (Environmental Product Declaration) til endelig godkjennelse og publisering hos EPD-Norge.

Samtidig er grunnlaget dermed lagt for hel-digitale miljødeklarasjoner som EPD. Protan har vært en av drivkreftene bak utviklingen av dette prosjektet og fikk æren av å være det første selskapet overhodet som tar i bruk den nye teknologien.

Dermed er verdens første automatiske EPD generert og digitalt overført til EPD-Norge.
- Det er en stor milepæl å kunne ta i bruk et slikt databasert verktøy, der regler for miljødeklarasjon (EPD), livssyklusanalyse (LCA) og produktkategoriregler (PCR) er inkludert. Bedriftene kan ved bruk av dette verktøyet lage EPDer på en meget rask og kostnadseffektiv måte. Dette er fremtiden, og ved bruk av verktøy kan prosessen gjennom hele verdikjeden automatiseres og digitaliseres. Det gir stor effektiviseringsgevinst i både tid og penger, skriver EPD-Norge i en pressemelding.

Protan er et norsk industrikonsern som er verdensledende innen membranteknologi. Protan utvikler og produserer takbelegg, membraner, ventilasjonssystemer og tekniske tekstiler.

- Automatisering er tidssparende og kostnadsbesparende for Protan, samt at mulige feil blir redusert ved å ta i bruk dette nye verktøyet, sier Olav Haugerud, Teknisk sjef i Protan. Protan ønsker å være i førersetet ved å ta i bruk nye teknologiske løsninger i hele sin produksjonsprosess, og ønsker å levere miljødokumentasjon digitalt til brukere av BIM-verktøy, NOBB og andre databaser Et BIM-prosjekt inneholder BIM-objekter og Protan vil med digitale EPDer berike BIM-modellene til også inkludere miljødokumentasjon som del av en automatisk og digital løsning.

Neste skritt for Protan er å digitalisere alle eksisterende Protan-EPDer og gjøre disse tilgjengelige digitalt for eksport til andre digitale systemer. På denne måten vil Protan tilby digitale EPDer som i prinsippet kan sendes sømløst gjennom hele verdikjeden.

- Næringslivets behov for å dokumentere miljøprofilen til sine produkter stiger. Markedene etterspør stadig oftere kunnskap om produktenes miljøprestasjoner, ikke bare under bruk, men under hele livssyklusen. Miljødeklarasjonen EPD dekker dette behovet, sier Håkon Hauan, daglig leder av EPD-Norge, som er en programoperatør for miljødeklarasjonen EPD.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår