Vellykket samarbeid gav betongsuksess

 
Vellykket samarbeid gav betongsuksessBildet: For NCC betyr utviklingen av maskinsand i betongen at selskapet kan utnytte 100% av alt som bedriften tar ut av naturen.
NCC har sammen med Unicon utviklet en betong hvor natursand er erstattet med maskinsand.

NCC og Unicon har i et godt samarbeid de siste årene jobbet fram resepter på betong hvor natursand erstattes av maskinsand fra NCC sitt pukkverk i Vestfold og Telemark.

Dermed har NCC Steinmaterialer nådd sitt mål om å lage en 100 prosent kurve med maskinsand som kan dekke alle krav til kvalitet på konstruksjonsbetong, flytbetong, og sprøytebetong.

- Vi har hatt ambisjoner om å optimalisere maskinsanden til å bli så bra som mulig. Her har læringskurven vært svært bratt. Tidligere forsøkte vi å kopiere kurven til natursand, men det har vi lært at vi ikke kan gjøre. Maskinsanden har andre egenskaper enn natursanden, og det må man ta høyde for i produksjon av ferdigbetong, sier Frode Jørgensen, direktør for NCC Steinmaterialer, i en pressemelding.

Det er ved NCCs pukkverk i Skien, Larvik og Bergen at NCC har klart å utvikle en maskinsand som kan erstatte natursand. For NCC betyr utviklingen av maskinsand i betongen at selskapet kan utnytte 100% av alt som NCC tar ut av naturen. Dette er et bærekraftig løft i NCC og maskinsand er dermed et konsept NCC kaller Smart Choices.

- For å spare på de naturressursene vi har på kloden, er det viktig at vi utnytter alt fjell vi kan av det vi allerede tar ut av naturen i pukkproduksjon. I dag knuser vi stein opp i mange fraksjoner. Det blir da i enkelte pukkverk betydelige mengder med 0-varer det frem til nå har vært vanskelig å finne bruksområder til, sier Jørgensen.

NCC produserer maskinsand ved sine pukkverk i Skien, Larvik og i Bergen. Maskinsanden produseres i vaskeanlegg og vindsikteanlegg.

Les mer om NCC maskinsand 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår