Velger lokale krefter til sykehusbygging

 
Velger lokale krefter til sykehusbyggingBildet er tatt i Tromsø i anledning signering av kontrakt på elektroinstallasjoner. F.v. Anleggsleder i Consto Nord, Atle Berg Olsen, prosjektsjef i Consto Nord, Jens Solvang, Constos prosjektleder på nye Hammerfest sykehus, Rolf Johnny Nilsen, prosjekteringsleder tekniske fag i Consto, Anders Øverli, daglig leder i X5 Elektro, Dag Erik Eliassen og prosjektleder i X5 Elektro, Bjørn Erik Johansen. Daglig leder Even Sageng fra Gagama Elektro var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Consto.
Consto har så langt signert kontrakter for nær 470 millioner kroner med underleverandører – alle tilhørende i Hammerfest, Alta og Tromsø – for å delta i utbyggingen av nye Hammerfest sykehus.

Consto har fått totalentreprisekontrakt med Finnmarksykehuset om bygging av nytt sykehus i Hammerfest. Bygget blir 33 000 kvadratmeter stort, og de tekniske installasjonene er både kompliserte og krever spisskompetanse. Mye av denne kompetansen har man altså funnet i nord.

- Alle samarbeidspartnerne våre velges ut etter konkurranse. Det er ekstra gledelig å kunne konstatere at det nordnorske næringslivet innehar både kompetanse og arbeidskraft nok til å kunne delta i et så omfattende og komplisert prosjekt, sier Constos prosjektleder på nye Hammerfest sykehus og prosjektsjef i Consto Nord, Jens Solvang, i en pressemelding.

- Ikke bare bygger vi det nye sykehuset, men når vi i tillegg får med oss på laget det lokale næringslivet, bidrar dette til kompetanseheving og utvikling av selskapene som bidrar. Samlet gir utbyggingen store ringvirkninger lokalt; for selskapene det gjelder, for vertskommunene i form av skatteinntekter, samt kjøp av varer og tjenester til øvrig lokalt næringsliv, legger Solvang til.

Den største enkeltkontrakten er på elektroinstallasjoner og utgjør MNOK 200. Kontrakten er inngått med X5 Elektro og Gagama Elektro AS, to lokale selskaper med base i henholdsvis Alta og Hammerfest.

- Vi er veldig stolte over å ha fått tilliten fra Consto. Oppdraget vil sikre oss god kompetanseoppbygging og full sysselsetting i flere år. Prosjektet gir lokale ringvirkninger, og vil også gi oss mulighet for å ansette mange nye lærlinger. De vil få opplæring i et miljø der det stilles svært strenge krav til utførelse og dokumentert kvalitet. Vi gleder oss til å samarbeide med Consto og Sykehusbygg sine mange dyktige medarbeidere, sier Dag Erik Eliassen, daglig leder i X5 Elektro og Even Sageng, daglig leder i Gagama Elektro AS.

De to selskapene har for anledningen slått seg sammen for å håndtere oppdraget, som utgjør alt av elektroinstallasjoner ved nye Hammerfest sykehus.

- Uten å samarbeide om dette har det ikke vært mulig å gjennomføre prosjektet for bedriftene enkeltvis, sier Dag Erik Eliassen, daglig leder i X5 Elektro og Even Sageng, daglig leder i Gagama Elektro AS.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår