Velger leie fremfor leasing

 
Velger leie fremfor leasing150 kroner1: Tom Henrik Johnsen (til venstre) i bilutleiefirmaet 150 kroner forteller at en stor andel av de som leier bil hos 150 kroner er håndverkere. Her sammen med Christer Karlsen, daglig leder for 150 kroner.
Bilutleiefirmaet 150 kroner har på kort tid opparbeidet seg en bilpark på over 100 biler. En stor andel av kundene er håndverkere som velger leiebil fremfor leasing.

Av Tore Kubberød

Fra 150 kroner døgnet eller cirka 4500 kroner pr måned leier 150 kroner ut sine biler.

– Den laveste leiesummen gjelder langtidsleier over en måneds varighet. I motsetning til leasing inkluderer summen alle faste kostnader som årsavgift, forsikring, service og dekkskift. Dermed kommer ikke kundene våre noe dårligere ut enn om de skulle leaset bil. Snarere tvert i mot, sier Tom Henrik Johnsen.

Ingen sluttdato
Han forteller at de også er 100 prosent fleksible i forhold til leietidens utløp.

– De som leier bil utover en måned behøver heller ikke tegne seg for en bestemt avtaleperiode. Vi lar alltid sluttdatoen stå åpen. Dermed kan kundene være fleksible ut fra eget behov, for kanskje viser det seg at de trenger bilen en uke eller to lengre enn det de antok.

Stordriftsfordeler
Sammen med Kristoffer Svendsen startet han for rundt tre år siden opp 150 kroner, som en bigeskjeft til NM Bobilutleie som på den samme perioden har blitt landets desidert største aktør når det gjelder utleie av bobiler.

– Vi så muligheten i å høste av stordriftsfordelene ved at vi oppnår gode avtaler på service, forsikring og innkjøp av biler. Det er også de samme ansatte som ekspederer kundene i både NM Bobilutleie og 150 kroner. Derfor har vi på kort tid kunnet skaffe oss en stor bilpark. Men målet er å bli atskillig større. Vi håper at vi i løpet av året har en bilpark på rundt 200 biler. Jo større kjøpsavtaler vi inngår, jo bedre pris får vi jo, og det gjør det mulig for oss å holde en lav pris ut til kundene. For tiden er vi i forhandlinger om et kjøp på 100 biler, avslører Tom Henrik Johnsen.

Rimelige biler
Han forteller at det også er avgjørende for den lave prisen at de kan gjøre store innkjøp til gode avtaler samt at de har konsentrert seg om relativt billige bilmodeller.

– Vi har de fire modellene Dacia Dokker, Mitsubishi Space Star, Ford Courier og Ford Fokus. Det er Dokker og Courier som er alternativene for håndverkere. Dokker har en pris på 150 kroner pr døgn dersom leieperioden går over mer enn en måned, mens Courier koster 50 kroner mer. Men for lengre leieperioder blir det som oftest lavere individuelle betalingsavtaler eller avtaler om lengre kjørelengder.

Håndverkerne viktige
Tom Henrik Johnsen forteller at håndverkerne utgjør en stor og viktig kundegruppe.

– Jeg antar at halvparten av våre kunder er rørleggere, elektrikere, malere og andre håndverkere. Ikke alle disse trenger en bil som er rigget med spesialtilpasset innredning. For mange, som for eksempel jobber på prosjekter av begrenset varighet, er det veldig praktisk å kunne slippe en flere år lang bindingstid på bilene. Nå tar de inn midlertidig ansatte på tidsbegrensede prosjekter og utstyrer dem med biler fra oss. Siden vi holder datoen for avtaleslutt åpen så gir det også håndverkerne en viktig fleksibilitet dersom prosjektet skulle bli forsinket.

150 kroner har kunder som har leid bil like lenge som i en leasingavtale.

– I de tilfellene så er vi åpen for individuelle avtaler. I motsetning til for en leasingkunde så oppfyller vi også ønsker dersom kunden etter et år eller to er litt lei bilen og vil bytte til en annen. Fleksibilitet er et viktig nøkkelord.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle