Vekst og rekordhøy ordrereserve

 
Vekst og rekordhøy ordrereserveIllustrasjonsbilde. Foto: Veidekke
Veidekke la forrige uke frem resultatet fra 4. kvartal 2017 og fikk børsverdien til å stige. Veidekke økte omsetningen med 5 prosent i 2017, til 31,6 milliarder. Resultatet før skatt for året var 1,4 milliarder, som er på nivå med 2016.

Av Pål Engeseth

- Veidekke leverer både vekst og gode resultater i 2017 og går inn i det nye året med en rekordhøy ordrereserve. Veksten kommer på tross av mer varierende markedsforhold og viser at Veidekkes størrelse og geografiske og faglige bredde gjør oss mer robuste i møte med endringer i markeder og rammebetingelser, sier konsernsjef Arne Giske.

Tatt grep
Konsernsjefen forteller at det har blitt tatt grep for å bedre lønnsomhet innen de områdene som har vist en svak utvikling.
– Mange enheter har gode resultater men Entreprenørvirksomheten i Rogaland har vi restrukturert for å rendyrke betongelement delen og entreprenørdelen hver for seg. I Bygg Sverige har vi skilt bolig og yrkesbygg. Ved å gjøre disse endringene og ha fokus på produksjon og usikkerhetsstyring, tror vi at det blir et godt år i 2018, sier Giske.

Færre alvorlige skader
- Det mest gledelige er at antallet alvorlige skader har gått kraftig ned. Dette er ingen tilfeldighet forsikrer konsernsjefen og forsikrer at konsert har stort fokus HMS. Vi har en helt annen holdning til HMS og skader i dag enn bare for noen få år siden og det er bevisst arbeid som har fått antallet alvorligs skader betydelig ned, til tross for vekst i konsernet, sier Giske.

Entreprenør
- Entreprenørvirksomheten har oppnådd solide resultater i alle de tre landene, med stigende resultatmargin og økte ordrereserver, etter tiltak både i bygg- og anleggsvirksomheten. Mens Sverige og Danmark har hatt god omsetningsutvikling, er bildet i Norge mer differensiert, med god lønnsomhet for bygg på Østlandet og i Midt-Norge, men utfordringer i sør og vest. Anleggssegmentet er i bedring, men har fortsatt svak lønnsomhet, sier Giske.

Boligmarkedet
Konsernsjefen viser til at konsernet akkurat nå har 20 usolgte men ferdige boliger.
– Det vi ser er at med et dårligere boligmarked, justerer vi og igangsetter færre boliger i 2018 enn det vi gjorde i 2017. Ingen krise, men vi forventer noe lavere omsetning på bolig i år. Boligmarkedet falt i både Norge og Sverige i fjor, etter at tre år med oppgang kulminerte i toppåret 2016. Antall boliger i produksjon er likevel høyere enn for ett år siden, og salgsgraden er fremdeles høy. Selv om markedsusikkerheten gjør boligkjøperne mer avventende, ser vi positive trekk i en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel, sier Arne Giske.
 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår