Veidekke Eiendom blir Nordr Eiendom AS

 
Veidekke Eiendom blir Nordr Eiendom ASBildet: Baard Schumann blir konsernsjef i Nordr Eiendom.
Veidekke har fullført salget av Veidekke Eiendom til et konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA og Union Real Estate Fund III Holding AS.

Eiendomsvirksomheten i Norge og Sverige er kjøpt til en selskapsverdi på 8,75 milliarder kroner. Selskapet skifter samtidig navn til Nordr Eiendom i både Norge og Sverige.

Nordr Eiendom har 180 ansatte og en tomteportefølje på 18.800 enheter konsentrert i de største vekstområdene i Norge og Sverige. Selskapet har kontor i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i Norge og i Stockholm, Gøteborg og Malmø i Sverige. Konsernsjef for selskapet blir Baard Schumann.

Transaksjonen ble gjennomført som planlagt 1. september og tilretteleggingen for overtakelsen er grundig planlagt gjennom sommeren. Selskapsverdien inkluderer arbeidskapital, skatt og andre gjeldsposter.

– Det er gledelig at vi frem mot overdragelsen har fått bekreftet det gode inntrykket vi hadde av Veidekke Eiendom, det er tydelig at det er motiverte ansatte med høy kompetanse som nå skal stå på egne ben. Selskapet har mange spennende prosjekter under utvikling, vi ser frem til å videreutvikle selskapet i Sverige og Norge, sier Tollef Svenkerud, styreformann i Fredensborg Bolig, i en pressemelding.

– Gjennom sommeren har vi sammen med de ansatte i Norge og Sverige, lagt til rette for en vellykket virksomhetsoverdragelse under ledelse av Baard Schumann. Dette er en komplett aktør med en sterk markedsposisjon i mange av de sterkeste vekstområdene i Skandinavia, sier Bent Oustad, administrerende direktør i Norwegian Property ASA.

– Det har vært en strålende mottakelse hos de ansatte til det nye eierskapet og nå gleder vi oss sammen til å rette fokus på å bygge selskapet videre i Norge og Sverige. Vi har mange prosjektet som nå skal rulles ut i markedet og nærhet til kundene blir vår prioritet fremover, sier Baard Schumann som blir konsernsjef i Nordr Eiendom.

ABG Sundal Collier og Advokatfirmaet Schjødt har vært henholdsvis Veidekkes finansielle og juridiske rådgiver i prosessen. Konsortiets rådgivere har vært Arctic Securities, DNB Markets, PWC, Advokatfirmaet Thommessen i Norge og Advokatfirmaet Vinge i Sverige.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår