Veidekke bygger kulturhus i Göteborg

 
Veidekke bygger kulturhus i GöteborgIllustrasjon: Sweco Architects
Veidekke ASA har signert kontrakt med Higab om å bygge et nytt kulturhus i bydelen Bergsjön i Göteborg.

Prosjektet er en totalentreprise utført i samspill, med byggestart anslått til andre kvartal 2020. Kontrakten er verdt ca. SEK 100 millioner.

Kulturhuset i tre etasjer skal huse bibliotek, utstillingslokaler, musikkstudio, black box og studierom for arbeid med leire, foto og tekstiler. Det vil også bli plass for filmvisning og festlokale for opptil 150 personer.

– Vi er både stolte og glade for at Higab valgte oss til dette viktige prosjektet. Jeg er trygg på at vi gjennom gode relasjoner og vår involverende arbeidsmåte vil bidra til et vellykket prosjekt og til merverdi for Bergsjön, sier Mattias Bylerius, regionsjef i Veidekke Bygg Väst, i en pressemelding.

Det har lenge vært ønske om en kulturell møteplass i Bergsjön, og da bystyret i Göteborg i 2013 besluttet å bygge kulturhuset, var det etter mange års diskusjon. Satsingen inngår i Program Bergsjön, som ble utviklet av byggetaten i Göteborg og fokuserer på sosial bærekraft og integrering.

Mer om Kulturhus Bergsjön

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår