Vegvesenet øker takten

 
Vegvesenet øker taktenPå bildet fra E16 i Jevnaker – som er tatt ved anleggsstart i torsdag – er prosjektleder Ole-Petter Jensen (Skanska) og byggeleder Pål-Steinar Karlsen (Statens vegvesen) fotografert. Anlegget startet opp med et strengt smittevernregime.
Statens vegvesen øker nå takten med å få nye prosjekter ut i et korona-rammet markedet. I tillegg skal den høye aktiviteten holdes i gang gjennom koronapandemien.

- Vi har arbeidet med dette hele den siste uka. Ordren herfra er klar: vi satser på å få så mange konkurransen ut på markedet så raskt som mulig. I tillegg satser vi på å øke vedlikeholdsaktiviteten fremover, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en pressemelding.

Statens vegvesen ønsker å ta sitt ansvar som landets største byggherre med å gjøre sitt for å holde aktiviteten i bygg- og anleggsbransjen oppe.

Flere kontrakter kommer

- Vi har snart klar en oversikt som omfatter både asfalt, utbyggingsaktivitet og drift- og vedlikeholdsoppgaver med tanke på konkurranser som kan skape økt aktivitet i markedet fremover. Mange av disse kan settes i gang raskt. Dette gjelder både store og mindre prosjekter og tiltak, sier Hovland.
Innen drift og vedlikehold, som for eksempel asfalt, er det relativt enkelt å øke volumet og hvor det er stort behov for tiltak.
– Bygg og anlegg er en bransje som sysselsetter over 300.000. Vi vet at det er store behov for å gjøre tiltak på veinettet vårt. Derfor er det viktig for oss å synliggjøre det behovet og kommende oppdrag så raskt som mulig, sier hun.

Omfattende aktivitet

Vegvesenet har planlagt et høyt utbyggingsnivå i 2020. 55 kontrakter til en samlet verdi på 35,7 milliarder kroner skal ut. Flere av disse vil nå bli forsert. Innenfor vedlikehold og drift av riksveinettet har Vegvesenet budsjetter på 6,4 milliarder kroner. Her vil også prosjekter og tiltak bli iverksatt raskere. Statens vegvesen er også rammet av koronapandemien. Men anleggsarbeider fortsetter i de aller fleste utbyggingsprosjektene, så lenge det er forsvarlig. Kun et fåtall av Vegvesenets prosjekter er direkte berørt av koronasmitten utover innføring av forebyggende smitteverntiltak.

- Så langt er det lite som tyder på at vårt arbeid og framdrift vil bli rammet av den pågående pandemien. Vi må likevel ta noen forbehold i enkeltsaker fremover, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår