Vegvesen/Skanska-prosjekt hentet internasjonal pris

 
Vegvesen/Skanska-prosjekt hentet internasjonal prisStatens vegvesen/Knut Opeide.
En internasjonal jury har utropt Vegvesenets OPS-prosjekt rv3/rv25 Løten-Elverum til beste transportprosjekt i Partnerships Awards 2019.

Kilde: Statens Vegvesen)

Prosjektet vant prisen i konkurranse med prosjekter i Tyskland, Nederland, Tyrkia og Bosnia-Herzegovina. Rammen for konkurransen er offentlig-privat samarbeid som har stor utbredelse globalt. OPS-prosjektet var det første i transportsektoren i Norge på 12 år.

Det var Hedmarksvegen AS, der Skanska Norge AS er den sentrale aktøren, som fikk kontrakten og som gjennomfører utbyggingen.

  • Jeg er stolt over at vi anerkjennes internasjonalt for god kontraktsutvikling og en innovativ modell for konkurransegjennomføring, sier Bettina Sandvin som leder prosjekt og kontrakt i Vegdirektoratet i en pressemelding.
  • Dette er en stor anerkjennelse til våre folk i teamet som jobbet med prosjektet i omtrent ett år. I tett samarbeid med Statens Vegvesen utviklet de prosjektet med gode løsninger til det beste for trafikantene og samfunnet, sier Skanskas konsernsjef Ståle Rød.

Skanska besitter betydelig erfaring fra OPS – prosjekter både i Norge og andre deler av verden og kunne trekke på denne erfaringen i dette arbeidet, sier Ståle Rød.

Bettina Sandvin peker på at rådgiverne Grette, Føyen Torkildsen og PWC bidro betydelig til å utvikle konkurransegrunnlaget. Det var også en forutsetning for det gode resultatet at vi trekker på bred kompetanse i Vegvesenets egne rekker, sier Sandvin.

Kan måle seg med hvilket som helst prosjekt

Dette er et prosjekt som måle seg med hvilken som helst veibygging hva angår framdrift og kostnadseffektivitet, sier Vegvesenets prosjektleder Taale Stensbye.

Kostnadene for prosjektet ble redusert med omlag 20 prosent, sammenlignet med det kostnadsoverslaget som Stortinget i sin tid fikk seg forelagt.

 Juryens begrunnelse

Den internasjonale juryen legger vekt på at det var god struktur i anbudsdokumentasjonen, god risikodeling mellom byggherre og utbygger og vektlegging av miljøpåvirkning og bærekraft.

The Parnerships Awards har klasser for byggeprosjekter og anleggsprosjekter. Det er en kjent arena i bransjen der også representanter for Vegvesenet har blitt invitert til å sitte i ekspertpanel.

Mer om prisutdelingen, nominerte og vinnere her:

http://partnershipsawards.partnershipsevents.com/upload/file/BOTN%20-%20winners.pdf

Fra juryens begrunnelse:
«The speed and efficiency of financial close was achieved without sacrificing design quality or innovation all of which can be seen in abundance in the project.  It succeeded in raising a substantial amount of long term funding and swaps in Norwegian Krone which is a relatively illiquid currency by international standards. The judges praised the structuring of project documentation and risk allocation including a mechanism to adjust a part of the annual fee dependent on the accident rate on the road. They were also pleased that significant emphasis was placed on the sustainability and environmental impact of this scheme.”

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår