Vega scene får Oslo bys arkitekturpris 2019

 
Vega scene får Oslo bys arkitekturpris 2019Vega scene i Hausmanngate i Oslo.
Arkitekt Asplan Viak as og byggherre Urbanium Eiendom as mottok torsdag 17. oktober Oslo bys arkitekturpris 2019 for Vega scene.

Prisen ble delt ut av ordfører Marianne Borgen og byutviklingskomiteens leder Anders Røberg-Larsen i Oslo rådhus.

«Vega scene har med sitt helstøpte arkitektoniske uttrykk blitt et friskt og imponerende tilskudd til Hausmanns gate med tre kinosaler og en teaterscene omkranset av flerbruks- og publikumsarealer. Prosjektet er svært bærekraftig i bred forstand, både økonomisk, sosialt og miljømessig.», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse. 

Prisen består av 50.000 kroner, i tillegg til en plakett og et diplom.

Hedrende omtale

Utover prisvinner fikk to andre byggeprosjekter i Oslo hedrende omtale:

Nordtvedt gård barnehage i Gårdsveien 7 på Kaldbakken ved Morfeus arkitekter AS, Studio HP AS, Morfeus arkitekter AS, Holo & Holo AS og byggherre Pioner Barnehager AS.

«Med Nordtvet gård barnehage har arkitekt og utbygger gitt et flott tilskudd til lokalområdet på Kalbakken. Det har blitt et lekent, vakkert og varig anlegg som i tillegg går svært godt med besøksgårdsanlegget og øvrige omgivelser.»

Gateanlegg Deichmans gate og Wilses gate ved landskapsarkitekt Asplan Viak, Braathen Landskapsentrerepnører AS og byggherre Bymiljøetaten.

«Gatetunene i Deichmans gate og Wilses gate er opprustet med dekke, møblering og beplantning samt ni større regnbed som håndterer overvannshåndteringen åpent i dagen. Bærekraftige løsninger og høy kvalitet gjør dette til et forbildeprosjekt.»

Om Oslo bys arkitekturpris

Med arkitekturprisen vil Oslo kommune hedre ny og god arkitektur. Det er Rådet for byarkitektur som nominerer kandidater til pris og hedrende omtale.  Oslo bystyres byutviklingskomité avgir deretter sin innstilling til forretningsutvalget i Oslo kommune. Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen. De nominerte presenteres i en utstilling som kan sees på Fridtjof Nansens plass fram til 30. oktober.

(Kilde: pressemelding fra Oslo bystyre)

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår