Våt vegåpning på Darbu

 
Våt vegåpning på DarbuGlade fjes: F.v. Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand, fylkesordfører Roger Ryberg, prosjektleder Tom Hedalen, regionvegsjef Kjell Inge Davik, statssekretør Tom Cato Karlsen, Øvre Eiker-ordfører Ann Sire Fjerdingstad, avdelingsdirektør Ingun Foss og byggeleder Roy Are Haare. (Foto: Kjell Wold)
Vegåpningen på Darbu onsdag ettermiddag ble en våt affære, klissvåt rett og slett.

Men det stoppet ikke flere hundre innbyggere fra å møte opp til åpningen av den etterlengtede vegen, som egentlig skulle vært bygd for 15 år siden.

Historien glemt
Men på en gledens dag som 6. september 2017 var for alle de vel 600 innbyggerne i grenda Darbu og drøye 1200 i sognet Fiskum, var den turbulente forhistorien glemt, nesten.

Samtlige frammøtte ved jernbaneundergangen og i partyteltene på den nye avkjøringen til skytterbanen i Fiskum smilte fra øre til øre over den nye vegen. Og kastet seg like entusiastisk over de varme pølsene og vaflene.

Ferdig før tiden
Den 1,2 kilometer nye vegen fra Dunserud via Anfinnplass til Buskerud folkehøgskole er bygd på halvannet år til avtalt pris og åpnet 14 dager før opprinnelig planlagt.

Gamlevegen gjennom Darbu skal nå utbedres for fire millioner kroner før den overlates til Øvre Eiker kommune. Takketalene var mange og underholdningen god på det to og en halv timer lange arrangementet med lokalbefolkningen i fokus.

Lokale bidrag
Det var rebusløp og underholdning for barna, grendas musikkorps spilte opp før den høytidelige vegåpningen fant sted.

Før snora ble skåret og vegen åpnet for trafikk nærmere 17.30, var det mange som ville si noe og enda flere som skulle takkes. Været bidro likevel til at det seremonielle ble avviklet på rekordtid.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle