Vant Oslo bys arkitekturpris

 
Vant Oslo bys arkitekturprisBildet: Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka. Foto: Ivan Brodey
Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka vant Oslo bys arkitekturpris for 2017, mens hedrende omtale gikk til Sentralen og Dalsveien 40 B-C.

Litt fra juryens begrunnelse:

«Prosjektet er et forbilledlig eksempel på merverdien som kan oppnås ved bevaring gjennom transformasjon. Virksomheten gis en oppgradering og ny identitet samtidig som den tilfører nye kvaliteter i sitt nærmiljø. Etter komiteens mening er Mat- og merkevarehus på Grünerløkka et prosjekt som utfordrer sementerte oppfatninger om gjenbruksverdi av yngre industribygg i dette tilfellet fra 50 tallet. Prosjektet setter på agendaen en viktig diskusjon om miljøgevinst og kvalitet gjennom transformasjon kontra rivning».

«Prosjektet viser at det er mulig å oppnå høy kvalitet gjennom radikale inngrep i eksisterende betongkonstruksjoner der bevisst bruk av arkitektoniske løsninger er det viktigste virkemiddelet man har for å lykkes. Bygget er nyskapende i sin utforming av fasade i samspill med Sofienbergparken, og viser hvordan et bygg kan endres og gi økt kvalitet i sine omgivelser ved riktige og gjennomtenkte valg av løsninger».

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle