Vant ESTA Awards 2020 for spektakulært kranløft

 
Vant ESTA Awards 2020 for spektakulært kranløftFoto: Thor Ørebekk, Kynningsrud Nordic Crane AS
Kynningsrud Nordic Crane var nominert i kategorien «teleskopkraner opptil 120 tonn» for løft og løsning av et spektakulært løfteoppdrag i Namsskogan sommeren 2019.

Der hadde flere godsvogner sporet av på et sted som var utilgjengelig via vei, men Kynningsrud Nordic Crane fant løsning for redningen. Denne «redningsaksjonen» ble premiert med 1. plass i ESTA Awards 2020, i knallhard og rekordstor konkurranse med kran- og transportselskaper fra hele Europa.

Stemningen var spent i Kynningsruds lokaler i Halden under online prisutdelingen 24. september. Gleden var stor da Kynningsrud Nordic Crane AS ble utnevnt til vinner i sin klasse.

- Vi er veldig glade for utnevnelsen, spesielt siden vi møter konkurranse fra hele Europa, sier en glad og fornøyd daglig leder i selskapet Kynningsrud Nordic Crane AS, Eirik Kynningsrud, i en pressemelding.

- Da avsporingen skjedde ble vi kontaktet av Vy Berging og Beredskap, som vi har hatt godt samarbeid med over lang tid. De vet at vi har den nødvendige ekspertisen som skal til for å finne gode og kreative løsninger også for krevende løft, forteller han.

Siden godsvognene hadde sporet av mellom skinnegangen og en liten elv langt utenfor allfarvei og helt uten tilgang til bilvei måtte det virkelig kreative løsninger til for å få fraktet to 90 tonns mobilkraner til stedet.

- Løsningen var å frakte mobilkranene til stedet på jernbane med vogner som normalt benyttes til frakt av brannvogner. For å ikke overstige maksimal vekt for disse vognene måtte motvektene fraktes separat, forklarer Eirik Kynningsrud.

Etter en stund kunne andre tog passere på den trange plassen, til tross for to mobilkraner i jobb på stedet.

- Vi brukte våre smaleste kraner med god løftekapasitet og forberedte mange oppstillingsplasser langs jernbanesporet for å sørge for at togtrafikken kunne komme i gang igjen, forklarer han videre.

Han berømmer prosjektleder Thor Ørebekk, som sto for både planlegging og gjennomføring av prosjektet, for innsatsen. Og kranførerne Magnus Orø og Jan Erik Mosengen utførte en utmerket jobb på stedet.

- Alt i alt ble det et spennende prosjekt som vi fant en meget god løsning på, som både kunden og vi er fornøyde med. Dette beviser vår kompetanse også på mer kompliserte oppdrag, og det er en ekstra bonus for oss å vinne fram i europeisk sammenheng og motta en så flott utmerkelse! avslutter en strålende fornøyd leder for den norske kranvirksomheten, Eirik Kynningsrud.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår