Vant arkitektkonkurranse med «Naturfølelsen»

 
Vant arkitektkonkurranse med «Naturfølelsen»SLA har vunnet arkitektkonkurransen om en 6,5 kilometer lang kombinert kyst- og natursti i Bodø. Illustrasjon: SLA
SLA har vunnet arkitektkonkurransen om prosjektering av en 6,5 kilometer lang kyststi i Bodø. Prosjektet heter «Naturfølelsen», og skal framheve og forbinde Bodøkystens unike naturattraksjoner.

SLA vant prosjektet i konkurranse med fire andre inviterte arkitektkontor. Prosjektet «Naturfølelsen er en kombinert kyst- og naturstrekning, som er designet for å framheve, styrke, forbindefjorden, fjellene, skogen, kulturlandskapet og dyrelivet.

Vil formidle den ville naturen
Med konkurranseseieren skal SLA utarbeide det endelige prosjektet, som strekker seg fra Mørkvedbukta til Bodøsjøen. Gjennom en sekvensert kyststi med en rekke støttepunkter og møteplasser underveis, blir den ville naturen i Bodø gjort tilgjengelig og formidlet til alle, samtidig som områdets lokalsamfunn blir knyttet tettere sammen.

- Med «Naturfølelsen» skaper vi en sammenhengende kyststi, hvor Bodøs storslåtte natur kan oppleves i en rekke sekvenser av forskjellige landskapskarakterer. Her er naturen og den sanselige naturopplevelse den bærende historien: utsikten, været, luktene, lyset, lydene, teksturene og stoffligheten. Kyststien organiserer et romligt forløp med varierte naturopplevelser, iscenesetter de unike naturområder i Bodøs kystlandskap, og tilgjengeliggjør det utilgjengelige. Målet er å gjøre det lett for Bodøs befolkning å komme helt tett på den gode naturfølelsen, sier Louise Fiil Hansen, partner i SLA Norge, i en pressemelding.

FAKTA
Prosjektområdet utgjør en strekning på totalt 6,5 kilometer. Deler av strekningen er forbundet med gangsti og grusunderlag, mens andre delstrekninger består av sterkt kuperte og delvis uframkommelige passasjer.

Området har en lang rekke varierte og flotte naturkvaliteter, med bukter, strender, berg, skog og kulturlandskap.

SLAs vinnerprosjekt ble offentliggjort under Norske Landskapsarkitekters Forenings høstkonferanse, som ble avholdt i Bodø fredag den 26. oktober.

Kyststien realiseres gjennom en etappevis utbygging i 2019-23.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår