Valget falt på SmartDok.

 
Valget falt på SmartDok.Bildene som tas i SmartDok er lagret med GPS-koordinater, tidspunkt og vegreferanse.
Statens vegvesen ønsket enkelhet og kvalitet i dokumenteringen av arbeidet med Tana Bru. Valget falt på norske SmartDok.

– Data er et fantastisk hjelpemiddel om det fungerer. Om ikke, så er det kun en tidstyv, sier Byggeleder Ole Kleven i Statens Vegvesen region Nord, i en pressemelding.

For Statens vegvesen var det viktig at brukerne kunne registrere sjekklister og bilder i et brukervennlig system, som ikke stjal tiden fra kjernevirksomheten.

– Kort sagt det handler det om å gjøre det enkelt. Er systemet brukervennlig, så betyr det lite eller ingenting etterarbeid. Det er svært viktig for oss når en går i gang med et slikt prosjekt, som nye Tana bru, legger han til.

Forenkler arbeidet

Å samle sjekklister med bilder på ett sted, forenkler arbeidet over hele linjen. Statens vegvesen har brukt sjekkliste/skjema-funksjonen i HMS-pakken i SmartDok for å dokumentere underveis.
– Et bilde sier mer enn 1000 ord, og vi har stort fokus på bildedokumentasjon. Bildene som tas i SmartDok er lagret med GPS-koordinater, tidspunkt og veireferanse. Bildene er dessuten lett tilgjengelig, og på et sted. Det er slutt på tiden da bildene lå på harddisker spredt rundt i organisasjonen, sier Kleven.

Uten økonomiske overskridelser

Statens vegvesen kan sammen med sine samarbeidspartnere klappe seg stolt på brystet over å ha fullført et gigantisk prosjekt uten økonomiske overskridelser. 15. september var det klart for åpningsfest, litt forsinket på grunn av værutfordringer, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Brua er på hele 260 meter lang og har et hovedspenn på 234 meter. Den er en del av europavei 6 og europavei 75, og avløste den gamle hengebrua fra 1948. Kontrakten ble tegnet i november 2016, og byggingen startet over nyttår i 2017. HAK entreprenør AS i Alta er hovedentreprenør for prosjektet, og har hatt med seg flere underleverandører, som blant annet Ronny Hermansen AS. Alle disse bruker i dag SmartDok.

Tilpasset bransjen

– Det forenkler også arbeidet med timelister fra entreprenørene. Vi hadde oppdaterte rapporter fra dag til dag, og har hele tiden full kontroll på kostnader ved evt. tilleggsarbeid eller endringer som er oppstått Det at også underentreprenører bruker SmartDok, gjør også det hele mer sømløst. Vi hadde også oppfølging av entreprenør, vei, betong, stål og mottakskontroll i SmartDok. Alt via sjekklister i systemet, forteller Kleven.

Neste prosjekt for Ole Kleven og Statens vegvesen er Skarvbergtunnelen mellom Smørfjord og Repvåg, og der blir verktøyet også en viktig brikke for dokumentasjonen.
– Vi har gjort oss noen gode erfaringer angående dokumentasjon som vi kan ta med videre til dette prosjektet, sier Kleven avslutningsvis.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår