Utlyser bruprosjekt i Gloppen

 
Utlyser bruprosjekt i GloppenBildet: Teita bru i Gloppen kommune skal rives og erstattes med ny. Teita bru er en platebru fra år 1900 med landkar og pilarer av tørrmur. Foto: Marit Anita Skrede
AKTUELLE PROSJEKTER: Vestland fylkeskommune inviterer til konkurranse om totalentreprise for bygging av den nye Teita bru.

Av Bjørn Laberg

Kontrakten omfatter bygging av nye Teita bru med tilhørende vei på fv. 5735(695) ved Byrkjelo i Gloppen Kommune. Det skal bygges ny bru pga. flomskader på eksisterende bru. Eksisterende bru inkl. landkar skal fjernes.

Det skal bygges ny bru i tilsvarende trase som dagens. Brua skal ha maksimalt 3 spenn og prosjekteres etter krav i håndbok N400 og tilhørende håndbøker. Det er utarbeidet flom- og vannlinjerapport fra NVE. Denne vil legge føringer for brua sin høyde over elva.

Litt fra teknisk beskrivelse / prosjekteringsgrunnlag:

• Ved bruk av elementbru må det påregnes ekstra kontroll i anleggsfasen for å kontrollere at elementene er i god stand. Denne kontrollen blir belastet entreprenør.

• Veien skal prosjekteres etter N100 og tilpasses mot eksisterende vei og ny bru. Vannføring og flomfaren i elva setter krav til vertikalkurvatur. Veilinjen skal heves etter krav som stilles av NVE-rapport.

• Overvannssystem og drenering er nødvendig. Vei må legges om i anleggsperioden slik at det er mulig med gjennomgangstrafikk. Teitafossen kraftverk har et turbinrør som krysser fylkesveien nord for brua. Veien må prosjekteres slik at dette blir ivaretatt permanent og under anleggsperioden.

• Eksisterende lysstolper må omprosjekteres og luftlinjer fra Sogn og Fjordane Kraft må flyttes.

Tilbudsfrist: 30. september 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Vestland fylkeskommune

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår