Utestenges av Vegvesenet grunnet underbetaling av ansatte

 
Utestenges av Vegvesenet grunnet underbetaling av ansatteUnderbetaling av ansatte og vesentlige brudd på regler for helse, miljø og sikkerhet, er årsak til vedtaket om å ikke godkjenne firmaet KHVAS som underleverandør.
Statens vegvesen godkjenner ikke firmaet KHVAS som underleverandør inntil brudd på lønns- og arbeidsvilkår er brakt i orden.
Underbetaling av ansatte og vesentlige brudd på regler for helse, miljø og sikkerhet, er årsak til reaksjonen. Vedtaket gjelder for alle kontakter i Statens vegvesen på landsbasis og ble fattet fredag.
- Hvis vi ikke setter foten ned for brudd på tariffavtaler og bestemmelser i kontraktene, så får vi en nedadgående spiral i bransjen, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet. 
Firmaer som kan vinne mange anbud ved å underbetale ansatte, vil trekke hele bransjen med seg nedover, legger hun til. 
 
Første gang 
Hensynet til rettferdig konkurranse tilsier at konsekvensene skal være tydelige og følbare. 
Entreprenører som har kontrakter med Statens vegvesen benytter KHV AS som underleverandør på trafikkdirigering og arbeidsvarsling. Vedtaket kan få konsekvenser for oppdrag knyttet til de nylig tildelte asfaltkontraktene i hele landet. Det er første gang Vegvesenet går til et slikt skritt.
 
Uanmeldte kontroller 
Krimseksjonen i Statens vegvesen har sammen med Statens vegvesen Region vest gjennomført uanmeldte kontroller på tre av Vegvesenets anlegg i november i fjor. Krimseksjonens kontroller viste at KHV kuttet kostnader ved manglende betaling av overtid, manglende dekning av reisetid, reiseutgifter og diett. I disse tre kontrollene ble det alene avdekket ubetalt overtid på 330.000 kr.  
Vegvesenets vedtak har ingen bestemt tidsramme, men gjelder inntil det kan dokumenteres at ansatte har fått etterbetalt og andre kritikkforhold er rettet opp.
 
Varsler streng linje
Statens vegvesen kommer til å føre en streng linje i saker der vi kan påvise brudd på regelverk og kontrakter innenfor vårt område. I 2016 etablerte Statens vegvesen en sentral krimseksjon som bistår prosjektene med å avdekke lov- og regelbrudd. 
 
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår