Urbane omgivelser i maritime rammer

 
Urbane omgivelser i maritime rammerIllustrasjon: Ensign
Ovalen i Sandnes er nå ferdigstilt og innflytting skjer fortløpende. Ovalen er et nytt og moderne bygg som ligger i overgangen mellom by og fjord i Havneparken, et sentrumsnært transformasjonsområde.

I sjøkanten i Sandnes sentrum har Base Bolig og Ineo Eiendom bygget leiligheter, kontorlokaler og næringsareal, hvor LINK arkitektur er prosjekterende arkitekt og landskapsarkitekt.

Ovalen består av et boligbygg på syv etasjer, med private takterrasser i åttende etasje, samt næringsbygg på tre etasjer. Med 54 gjennomgående leiligheter har beboerne optimale lysforhold, og leilighetene har god utsikt mot både fjord- og fjell. Den nære plasseringen til fjorden gir en følelse av å være på sjøen i sin egen stue. På felles takterrasse kan beboerne aktivisere seg med minigolf, og herfra går det utvendige trapper ned til andre etasje, som ender i et uteareal hvor det er mulighet for lek og felleskap. Med sin beliggenhet er arealet godt skjermet for støy og ligger lunt omkranset av byggene.

I første etasje er det etablert en passasje som strekker seg fra sjøpromenaden tvers gjennom tomten til et gatetun mot vest. Her skapes det en fin passasje for gående og forbipasserende med vindu inn til butikk- og næringsarealer.

Bygget kurver seg elegant langs havnepromenaden, og prosjektet har fått sitt navn etter den ovale og vakre formen med moderne fasader. Den høye førsteetasjen i sør med sine glassfasader gir en åpen og inviterende fasade.

- Vi har valgt å utforme prosjektet med fokus på å skape boliger som nyter godt av havutsikt og gode solforhold, på samme tid som prosjektet har attraktive næringslokaler som bidrar til å skape et knutepunkt og en møteplass, sier ansvarlig arkitekt Tove Tjetland i en pressemelding.

Ovalens spennende arkitektur skaper et nytt spennende bygg i området. Detaljprosjektering av de innvendige arealer av næringsdelen er nå i gang, og med næringslokaler vil det skapes et urbant og attraktivt knutepunkt i Sandnes sentrum.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår