Urban Power vant Ski-prosjekt

 
Urban Power vant Ski-prosjektBildet: Urban Powers prosjekt «Vi møtes på kanten» kåres til vinner av den åpne plan- og designkonkurransen om «Nedre torg, Ski». Ill: Urban Power Aps
Prosjektforslaget «Vi møtes på kanten», tegnet av det danske arkitektkontoret Urban Power Aps, er vinner av den åpne plan- og designkonkurransen om «Nedre torg, Ski»

Ski kommune fikk fått inn 32 forslag med forskjellige ideer til utforming av byens fremtidige storstue, nedre torg, i hjertet av Ski sentrum. De 32 konkurranseutkastene har gitt kommunen et stort tilfang av spennende ideer om hvordan fremtidens nedre torg kan utformes og hvilke aktiviteter torget kan romme.

«Konkurranseutkastene viser et stort spenn av ideer om torgets form, utstrekning, programmering og møblering. Det er både vist løsninger for nedre torg, som skal opparbeides, og hele Ski torg som en helhet. Ski kommune ønsker å skape identitet, ifølge konkurranseprogrammet, noe som peker mot et ønske om en «X-faktor» og et fremtidig torg med særpreg. Juryen tror at vinnerprosjektet, i tillegg til å løse torget på en overbevisende måte, også må ha en dose X-faktor som skaper entusiasme», skriver juryen for denne plan- og designkonkurransen.

Juryen mener at «Vi møtes på kanten» har besvart kriterierne i konkurranseprogrammet og evalueringskriteriene på en god måte, har det beste og tydeligste hovedgrepet, og presenterer det beste utgangspunktet for en videreføring og videreutvikling av prosjektet. Prosjekt «Vi møtes på kanten» blir av juryen ansett som det beste utgangspunktet for å skape et godt prosjekt på nedre torg og kåres til konkurransens vinner.

«Vi møtes på kanten» legger til rette for å skape gode forbindelser til byen rundt seg og knytter nedre torg sammen med bebyggelsen rundt, Idrettsveien og øvre torg på en overbevisende måte. Juryen tror konseptet og den foreslåtte utformingen vil virke positivt for livet på nedre torg, men også for Ski sentrum som vil få et etterlengtet nytt og grønt byrom», heter det videre i juryens begrunnelse.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår