Ukjent med større brannfare

 
Ukjent med større brannfareProsjektleder Stein Stoknes i FutureBuilt er ukjent med at det skal være større brannfare i lavenergihus. (Illustrasjonsbilde: Shutterstock)
Prosjektleder Stein Stoknes i FutureBuilt er helt ukjent med at lavenergihus skal være mer brannfarlige enn andre hus.

Før helgen kom brannforsker Paul Halle Zahl Pedersen i SP Fire Research med spørsmålet om lavenergihus er mer brannfarlige enn andre hus. Han ønsker å vite om tettere hus vil få branner til å vokse i et annet omfang enn tradisjonelle hus. Paul Halle Zahl Pedersen, som også er administrerende direktør i SP Fire Research,  oppfordrer norske myndigheter til å ta initiativ til å finne ut av det.

Har aldri hørt noe

Dette er en helt ukjent problemstilling for Stein Stoknes, prosjektleder i FutureBuilt som er en del av plan og bygningsetaten i Oslo kommune. FutureBuilt har som visjon å vise at det er mulig å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet. Målet er å realisere 50 forbildeprosjekter med minst 50 prosent redusert klimagassutslipp.

– Jeg har aldri hørt dette spørsmålet bli stilt tidligere, og at lavenergihus skal være mer brannfarlige er en helt ny problemstilling, sier Stein Stoknes.

Ikke forsket på

Han forteller at han i 15 år har reist rundt i en rekke land og hentet erfaringer, uten at dette har blitt nevnt.

– Jeg er ikke brannekspert, så jeg kan ikke spekulere i om det er noe i argumentene du nevner. Siden jeg ikke har hørt noe om det har det helt sikkert ikke vært forsket på området, sier prosjektlederen som understreker at han selv bor i et lavenergihus.

– Der har jeg det veldig bra. Jeg tror også at vi med trygghet kan fortsette å bygge slike hus.

 

Les også Vil vite om tettere hus er mer brannfarlige

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår