Tunnelåpning torsdag

 
Tunnelåpning torsdagKLART FOR ÅPNING: På torsdag åpner Eikåstunnelen, og dette blir markert med tunnelvandring, underholdning og snorklipping. (Foto: Statens vegvesen)
Etter to og et halvt år med anleggsarbeid kan en feire åpningen av Eikåstunnelen på E39 mellom Vågsbotn og Hylkje. Åpningen foregår torsdag 16. oktober.

Det var daværende samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) i den rødgrønne regjeringen som fikk æren av å fyre av den første salven i tunnelen. Når Eikåstunnelen nå åpner så er det også en statsråd som får æren.

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (Frp) vil sitte i bussen som blir det første kjøretøyet som får benytte tunnelen, og han skal også klippe snoren for både Eikåstunnelen og Vågsbotn bru før trafikken slippes gjennom nordover over den største rundkjøringen i Hordaland.

Statens vegvesen er spente på hvor mange som kommer til å benytte seg av denne direkterampen fra Bergen mot Nordhordland. Det kommer til å være en innkjøringsperiode for de to lyskryssene i prosjektet. Etter at vegvesenet har dannet seg et bilde av trafikken vil intervallene i lyskryssene bli justert.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår