Tryggere tuneller i Vestfold

 
Tryggere tuneller i Vestfold
Pålitelige strømløsninger og intelligente overvåkningssystemer styrker sikkerheten i seks tuneller på strekningen E18 mellom Drammen og Tønsberg.

Over 20000 biler passerer E18 strekningen mellom Drammen og Tønsberg i døgnet. Takket være intelligente overvåkningssystemer og sikre strømløsninger kan trafikantene føle seg trygge når de kjører i tunellene.

Sikker tunell-el
- Dette rehabiliteringsprosjektet har ført til et betydelig løft for sikkerheten i tunellene. Så langt har vi skiftet ut alt elektrisk utstyr i fem av seks tuneller på strekningen E18 mellom Tønsberg og Drammen. Den siste tunellen vil være ferdig rehabilitert våren 2018, innleder assisterende prosjektleder og elektroansvarlig Olav Amund Myklebust i entreprenørselskapet Kraftmontasje AS.

Oppdraget utføres av Kraftmontasje AS for Statens vegvesen, og omfatter blant annet utskiftning av alle elektriske komponenter i seks tuneller. I tillegg til elektriske arbeider inneholder kontrakten anleggstekniske arbeider.

De oppgraderte tunellene vil ha til sammen 100 nødstasjoner, 12 nødstyrepunkt for brannvesen og 11 tekniske rom. I tillegg er det montert over hundre kameraer som drives av et intelligent overvåkningssystem med automatisk hendelsesdeteksjon. Skjer det noe unormalt går alarmen på trafikksentralen i Porsgrunn, slik at nødinstrukser raskt kan iverksettes om nødvendig.

- Trafikantene vil oppleve bedre belysning og flere nødstasjoner. Hvis det skulle oppstå en ulykke vil nødetater være raskere på stedet enn tidligere med bedre informasjon, da tunellene nå har intelligente kamerasystemer, forklarer Myklebust.

- Eid Elektro er en av landets mest kompetente leverandører av elektro- og styretavler, med lang og bred erfaring innen tunellmarkedet. Når man kombinerer Eid Elektros erfaring og kompetanse med avanserte teknologiske løsninger fra Eaton gir dette gode løsninger som bidrar til å øke sikkerheten i tunellene, sier Myklebust.

Komplekse løsninger
- På dette prosjektet har vi levert våre egne norskproduserte brannskap. Vi har hatt enorm suksess med satsningen på brannskap og kiosker, og levert massevis av disse til tunnelanlegg det siste året, sier prosjektleder Paal Gunnar Lund i Eid Elektro, og legger til:

- Tekniske anlegg i tunneler er svært komplekse. Alle funksjoner må kunne overvåkes og fjernstyres. Strømtavler og -skap må bygges i henhold til strenge sikkerhetskrav, og være enkle å vedlikeholde og reparere. Faktorer som strenge krav til merking, høye kortslutningsstrømmer, kurser med lange lengder, og utstyr med både høye startstrømmer og lave driftsstrømmer setter krav til riktig vern og utstyr.

Administrerende direktør i strømstyringsspesialisten Eaton, Jon Helsingeng, er enig med Lund.

- Eid Elektro sine nye lavspenningstavler har høstet mange lovord fordi de er driftssikre og spesielt egnet for norske forhold. De møter nye krav i markedet og er basert på innspill fra elektroentreprenørene. Skapene er brukt i mange norske veiprosjekt, eksempelvis Granfoss-tunnelen, sier Helsingeng, og legger til:

- Det er givende at vårt utstyr og vår kompetanse er med på å sikre noe av Norges viktigste infrastruktur. Det gir enorm motivasjon å samarbeide med så flinke partnere som Eid Elektro og Kraftmontasje AS.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår