Tror flyplassflytting kan gi 10 000 nye arbeidsplasser

 
Tror flyplassflytting kan gi 10 000 nye arbeidsplasserBildet: Slik kan nye Bodø bli seende ut. Illustrasjon Bodø kommune/Baezeni
Flytting av den sivile flyplassen og nedlegging av kampflybasen i Bodø, vil frigjøre arealer på 2900 dekar til byutviklingsformål.

Dette arealet skal fylles med blant annet nye og eksisterende næringer, hvor Bodø kommune har som mål å tilrettelegge for 10 000 nye arbeidsplasser innen 2050.

- Tilvekst av jobber til Bodø har de siste årene ligget på rundt 200 arbeidsplasser årlig, men nå ønsker kommunen å ta grep for å øke antall arbeidsplasser betraktelig i årene som kommer med alt det spennende som skjer i byen vår, sier prosjektleder for Invest in Bodø Karoline Nilssen til kommunens egne nettsider.

Muligheter i byen

For å få hjelp til å se hvilke arbeidsplasser som kan komme i den nye byen, sendte Bodø kommune ut en oppdragskonkurranse på en verdiskapningsstudie.
- Av fire sterke tilbydere var det Menon Economics som gikk til topps i konkurransen, sier prosjektsjef for Ny by – ny flyplass, Irene Skiri.

Denne studien skal hjelpe Bodø kommune med å se mulighetene som ligger i byen vår. Kommunen har behov for anbefalte strategier, basert på ny kunnskap, om hvordan vi kan arbeide for å øke antall nyetableringer og nye næringer.
- Menon Economics skal gi oss konkrete forslag til hvordan netto tilvekst av arbeidsplasser skal øke betydelig i årene fremover. De skal også lage et kunnskapsgrunnlag for forskning, utvikling, innovasjon og næringsutviklingsplanlegging for den nye byen, sier Skiri.

Økt etablering

Studien skal også gi svar på hvordan ny lufthavn og frigjøring av arealer kan bidra til økt etablering av nye aktører.
- Det handler om hvilke arbeidsplasser vi skal jobbe for å legge til rette for. For å få til nyetableringer skal vi stimulere til forskning, utvikling og innovasjon i lokalt- og regionalt næringsliv. Vi skal tiltrekke oss lokale miljøer og samarbeidspartnere både fra regionen, men også nasjonalt og internasjonalt. Dette vil være en viktig del av by- og næringsutviklingen fremover. Vi skal fortsette å jobbe for at Bodø er en attraktiv by å bo og jobbe i, sier Karoline Nilssen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår