Trenger penger til glasert trebygg

 
Trenger penger til glasert trebyggNavet på Odderøya i Kristiandsandsfjorden. (Ill: Helen & HArd)
AKTUELLE PROSJEKTER: «Navet» på Odderøya i Kristiansandsfjorden skal bli et glasert trebygg designet av Helen & Hard Architects. 1/3 av finansieringen er nå på plass gjennom avsetning i Vest-Agder fylkeskommune.

av Therese Alne Bolin

Prosjektet har en totaltverdi på 268 millioner kroner.

 - Arkitektkonkurranse er ferdig og vi arbeider nå med finansiering av bygget. Én tredjedel av finansieringen er på plass gjennom avsetning i Vest-Agder fylkeskommune. Nå arbeider vi videre med kommune og Kulturdepartementet, forteller direktør for Vest-Agder museet IKS, John Olsen, til Byggfakta i en mail.

(Ill: Helen & Hard)

Ble nominert til prestisjetung pris i fjor

Det er det Stavanger-baserte arkitektfirmaet Helen &Hard som står bak, og de har allerede oppnådd en utmerkelse for sitt vinnerforslag. I fjor høst ble det nominert til den prestisjetunge arkitekturprisen innenfor temaet «Fremtidige kulturbygg» under World Architcetural festival 2018, og det før det var realisert!

World Architecture Festival er et årlig arrangement som kårer de beste arkitekturprosjektene blant innsendte bidrag fra hele verden.

Naturlig møtepunkt

 «Dette bygget vil støtte og styrke Vest Agder-museene eksisterende prisvinnende aktiviteter og vil bli et naturlig møtepunkt på Odderøya. Navet har som mål å forbedre områdets eksisterende kvaliteter; havnen, salamanderdamskogen og Kommandanthøyden. Dette har informert om plassering av bygningen, struktursystemet og erfaringskvalitetene.

Navet sitter som en forlengelse av det eksisterende fjellet og danner en overgang mellom havnen og skogskape. Dette hjørnet blir museets hovedinngang; innbydende gjester fra alle deler av øya. Havnegulvet reiser seg for å danne et skrånende dekk mot hovedinngangen. Dette gir universell tilgang også for besøkende som kommer fra parkeringen ovenfor, skriver Helen & Hard på sine nettsider.

Her forteller de også at det strukturelle konseptet, de diagonale bjelkene i båthallen og fasaden, viser til tradisjonell båtbyggeri. Under turen gjennom museet blir besøkende invitert ut på en gangvei i fasadenes struktur. Her kan de få et øyeblikk og se ut mot havnen og til Kvadraturen i Kristiansand. Ulike aktiviteter er innlemmet i takbildet som et middel til å formidle områdets historie med den sterke festningslignende omkringliggende muren. Fra dette takbildet har besøkende utsikt i mange retninger; mot Lasaretthøyden, Salamander-skogen og Kvadraturen i Kristiansand.

Prosjektnavn:  Navet

Verdi:    268 millioner kroner

Byggestart:        september 2020

 Ferdig:                juni 2023

 Areal:   4000

Avventer finansiering. Antatt byggestart.

Roller

Tiltakshaver: Vest-Agder-Museet Iks

Oppdragsgiver: Vest-Agder fylkeskommune

Arkitekt: Arkitektfirma Helen & Hard as

Landskapsarkitekt: Brandsberg-Dahls Arkitektkontor as

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår