Trenger mer kunnskap om miljøgifter i byggematerialer

 
Trenger mer kunnskap om miljøgifter i byggematerialerStatsbygg, som er en av de beste i klassen, presenterte utfordringer og løsninger fra nytt nasjonalmuseum på Grønn Byggallianse sitt materialforum. (Foto: Statsbygg).
Lovverket slår fast at vi skal unngå bygningsmaterialer med miljøgifter. Dette er også avgjørende for å kunne gjenbruke materialene i framtiden. Byggherrene som prøver, melder om store utfordringer.

Grønn Byggallianse har nylig arrangert materialforum for medlemmer i hele verdikjeden, der denne utfordringen ble diskutert. Statsbygg, som er en av de beste i klassen, presenterte utfordringer og løsninger fra nytt nasjonalmuseum. Skanska holdt også et inspirerende innlegg, blant annet om at det nesten alltid finnes alternative produkter uten miljøgifter. Skanska deler gjerne sine «grønne lister» med andre medlemmer. Forumet konkluderte med behov for økt kunnskap i alle ledd, behov for bedre verktøy til å gjøre substitusjonsvurderinger og betydningen av å stille krav i tidlig fase.

Strengere lovkrav og klarere krav til byggherrer, samt strengere oppfølging av disse, ble også løftet frem.

Grønn Byggallianse vil dele mer kunnskap

Grønn Byggallianse samlet alle innspill og ideer og vil følge opp med mer kunnskapsdeling og medlemsbistand. De vil blant annet oppfordre medlemmer til å dele lister over produktalternativer og følge opp anbefalingen til myndighetene i Eiendomssektorens veikart mot 2050, om at materialkrav i TEK bør spesifiseres bedre. Grønn Byggallianse arrangerer Materialforum i samarbeid med Byggevareindustriens forening.

(Kilde: Grønn Byggallianse)

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår