Trenger kunnskap for å drifte miljøriktig

 
Trenger kunnskap for å drifte miljøriktigAVA Eiendom ved CEO Arne Vannebo og leder for miljø og bærekraft Camilla Vannebo satser på BREEAM In-Use.
AVA Eiendom vil ha miljøfokus i driften, og har kurset både eiendomssjefer og teknisk avdeling i BREEAM In-Use. Grønn Byggallianse har nylig oversatt den nye versjonen av BREEAM In-Use-manualen til norsk.

AVA Eiendom AS forvalter i dag 30 eiendommer. Selskapet investerer i kontor- og handelseiendommer i Asker, Bærum, Drammen og Oslo med sentral beliggenhet ved knutepunkt, og drifter byggene sine selv.

AVA Eiendom skal nå sertifisere Karl Johans gate 14 med BREEAM In-Use. Dette er et verktøy for å måle, forbedre og dokumentere miljøprestasjoner og helsefremmende kvaliteter i eksisterende bygg.

Målet er at KJ14 skal bli en «læringspilot», før sertifiseringen settes i system på resten av porteføljen.

BREEAM In-Use gir gode retningslinjer
BIU kan brukes både på nærings- og boligbygg. Grønn Byggallianse har nå oversatt siste versjon av manualene til norsk.

– Hovedmotivasjonen for å sertifisere er å få et miljøfokus inn i driften og bli mer bevisste på hvilke valg vi tar når vi drifter. Her gir BIU gode retningslinjer. En felles bransjestandard er veldig positivt, da det muliggjør et rettferdig sammenligningsgrunnlag og fremmer viktige incentiver som grønn finansiering, sier Camilla Vannebo, som er leder for miljø og bærekraft i AVA Eiendom AS.

Karl Johans gate 14 blir AVA Eiendoms pilot for BREEAM In-Use.

Viktig å ha riktig kunnskap
AVA har nylig sendt mange av sine ansatte på innføringskurs i BREEAM In-Use hos Grønn Byggallianse, inkludert eiendomssjefer og teknisk avdeling.

– Det er viktig at alle internt forstår hva vi driver med. Kurset gav et konkret bilde av hva som kreves for å sertifisere, det viste omfanget og gav en god oversikt. Det ufarliggjorde også arbeidet, sier Vannebo.

Hun mener det var nyttig å inkludere flere enn «bare» de som har ansvaret for sertifiseringen på kursen, men også de som skal bistå med å dokumentere miljøvalgene som tas.

– Det var et veldig nyttig kurs, og vi ser at det er lurt å følge opp internt etterpå for å besvare de spørsmålene som dukket opp i det praktiske arbeidet med sertifiseringen.

Neste online innføringskurs i BREEAM In-Use er 18. november. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår