Treindustrien ønsker tilsynskampanjer

 
Treindustrien ønsker tilsynskampanjerBildet: Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien.
Treindustrien har bedt Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) om tilsyn, for å påse at produsenter, importører og distributører av brannbehandlet kledning har nødvendig dokumentasjon på plass.

DiBKs forum for tilsyn er en viktig samarbeidsarena for produsentene i byggenæringen, der alle produsenter kan gi innspill til årlige tilsynskampanjer. I år har Treindustrien spilt inn et ønske om tilsyn med brannbehandlet kledning til utvendig bruk.

- Bruk av tre i bygg, inkludert brannbehandlede fasader er stadig økende. Det er viktig for Treindustrien at alle produsenter, importører og distributører av byggevarer og produkter påser at produktet er dokumentert i samsvar med regelverket. Det inkluderer teknisk dokumentasjon, sertifisering og produktdokumentasjon, sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien, i en pressemelding.

- Gjennom tilsynsfunksjonen bidrar DiBK også til kompetanseutvikling i markedet, noe Treindustrien mener er viktig for å styrke norsk byggenæring i en global konkurransesituasjon, sier Finstad.

DiBK har sendt ut anmodning til ulike aktører om tilsyn, hvor det også vurderes testing av produktene. 

- Treindustrien er svært positive til at DiBK prioriterer dette produktområdet, i tillegg til tilsynskampanjer som allerede er i gang for stålprodukter, veirekkverk, glassrekkverk og bygningsmoduler, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår