Trearkitekturkonferanse i Norge for 3. gang

 
Trearkitekturkonferanse i Norge for 3. gang(Foto: Shutterstock)
10. juni går den 3. nasjonale konferansen for trearkitektur av stabelen. I år fokuserer arrangørene på store utbygginger og boligblokker med tre, og fremragende arkitektur fra Australia, Irland, Sverige og Norge. Og så blir Treprisen 2015 delt ut.

– I år setter vi fokus på boligblokker og høyhus fordi dette blir et vekstområde i nær fremtid, sier daglig leder Aasmund Bunkholt i TreFokus, som er en av konferansearrangørene.

– Det har de siste årene vært økende fokus på miljø og bærekraft i forhold til næringsbygg. Dette har blant annet medført økt bruk av tre i slike prosjekter. Nå ser vi at dette kommer på boligsiden også. Samtidig har trebaserte konsepter utviklet seg, både med hensyn til teknologi og økonomi, sier Bunkholt, som også er en av konferansens foredragsholdere.

 

Konferansen seg mot:
Aktører i hele verdikjeden som har grenseflate mot bruk av tre i arkitektonisk sammenheng får sitt, det være seg arkitekter, rådgivere, utførende, byggherrer, eiendomsutviklere, ulike aktører i skognæringen, studenter, forskningsmiljøer og nasjonale og lokale myndigheter. På de to foregående konferansene har det vært overvekt av arkitekter og byggherrer.

 

Utdeling av Treprisen 2015
Under konferansen blir Treprisen delt ut. Treprisen er en arkitekturpris som deles ut for fremragende arkitektur med bruk av tre som materiale. Prisen ble opprettet i 1961 og deles ut av TreFokus i samarbeid med NAL.

Dagens norske trearkitektur har internasjonal høy kvalitet, er etterspurt, og har markert seg med prestisjefylte utmerkelser. I utviklingen har det oppstått et voksende behov for en møteplass hvor næringsliv, forskning, myndigheter og brukere av arkitektur kan treffes for å samtale og inspirere hverandre omkring innovasjon av norsk trearkitektur.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår