Tre norske finalister

 
Tre norske finalisterProsjekt E39 Bru over Bjørnafjorden
BuildingSMART International har valgt ut 20 finalister fra 100 kandidater til sin årlige prisutdeling for åpne datastandarder. Tre av finalisten er norske.

- Dette er en veldig sterk prestasjon av det norske miljøet, og beviser at vi er blant verdens fremste på digitalisering i BAE-sektoren. Å bli nominert gir motivasjon til å fortsette å være kreative, hardt arbeidende og innovative, sier Alexander Brage Hansen, daglig leder i buildingSMART Norge, i en pressemelding.

En uavhengig jury skal gjennom en presentasjonsrunde av finalisten og nye diskusjoner kåre vinneren, som offentliggjøres under buildingSMART Internationals Virtual Summit 29. oktober.

De tre norske finalistene er:

I kategorien overlevering: Sykehuset i Vestfold, det såkalte Tønsbergprosjektet:
Prosjektet med å bygge nytt sykehus i Tønsberg har forbedret informasjonslogistikk og digital samhandling gjennom åpen og inviterende kommunikasjon. Fokus har vært på driftsrelaterte behov og løsninger. Produkter og løsninger blir fulgt gjennom hele verdikjeden, fra planlegging til prosjektering, bygging og drift. Prosjektdeltakere har vært Sykehuset i Vestfold, Jotne og Skanska.

I kategorien anvendt forskning: COWIs prosjekt om BIM-baserte kostnadsberegninger i et veiprosjekt, dokumentasjon og praksis:
Prosjektet skulle bygge en 7km hovedvei forbi et forsamlingshus, der fire kryss ble koblet på småveier. Digital modellbasert arbeidsflyt mellom alle interessentene var et viktig mål. Prosjektdeltakere har vært COWI og NTNU i Trondheim.

I kategorien teknologi: Statens Vegvesens V440-prosjekt om maskinlesbar norsk klassifiseringsmanual for broregistrering:
Gjennom digital utvikling i prosjekt E39 Bru over Bjørnafjorden, har Statens vegvesen gjort håndbok V440 Bruregistrering maskinlesbar for å forenkle og effektivisere arbeidsprosesser og digital arbeidsflyt mellom byggherre og entreprenør. Prosjektdeltakere har vært Statens vegvesen, Triona, Mok-See, buildingSMART Norge teknisk rom, Areo, Trimble, BuildingPoint Scandinavia og Rendra.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår