- Tøffe tak med FrP ute av regjering

 
- Tøffe tak med FrP ute av regjeringBildet: MEF-direktør Julie Brodtkorb og MEFs styreleder Arnstein Repstad i godt humør tross noen mørke skyer for entreprenørbransjen i året som nettopp er begynt. Foto: Odd Borgestrand
ARCTIC ENTREPRENEUR 2020: - Med Fremskrittspartiet ute av regjeringskontorene blir det flere tøffe tak for å bygge ut norsk infrastruktur, sa administrerende direktør Julie Brodtkorb under åpningen av MEFs største årlige arrangement.

Av Odd Borgestrand

Arctic Entrepreneur, i regi av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), består - selv om statsråder går. Det ble imidlertid hektisk aktivitet for arrangørene da en rekke statsråder av naturlige årsaker meldte avbud til åpningsdagen.

Administrerende direktør Julie Brodtkorb lurte på om det er noe sammenfallende mellom Arctic Entrepreneur og regjeringskrise. Det samme skjedde nemlig i forbindelse med fjorårets arrangement. Brodtkorb måtte selv holde åpningsforedraget i fravær av samferdselsminister Jon Georg Dale, og de minuttene brukte hun på å rose egen organisasjon og de mange tusen medlemmene som hver dag er med å bygge landet.

Mye hardt arbeid

Brodtkorb trakk fram en rekke saker MEF har fått gjennomslag for det siste året. Hun var spesielt glad for ekstrabevilgninger på 100 millioner kroner til å ta igjen noe av det store vedlikeholdsetterslepet på landets fylkesveier. Et nytt lærefag for brønn- og borefaget er nå under etablering, og det er jobbet mye med regionreformen for å påpeke at omorganiseringen er blitt stemoderlig behandlet. Brodtkorb mener fylkeskommunene ikke var oppe og gikk da de overtok betydelig ansvar for infrastruktur fra Statens vegvesen. Hun trakk også fram den intense jobben med å få en slutt på at entreprenører må forskuddtere merverdiavgift til Staten før de selv fikk oppgjør fra sine byggherrer, i de fleste tilfeller nettopp fra det offentlige.

Oppmuntrende indremedisin

Brodtkorb brukte mye tid på å gi oppmuntrende indremedisin til egne medlemmer. MEFs medlemmer har en viktig rolle i forbindelse alt som handler om infrastruktur, både ved flom, ras og generelt vedlikehold i tillegg til nyanlegg.
- Entreprenørene i MEF er viktig med tanke på landets økonomi. Etter drøye to år i MEFs direktørstol mener vil jeg si at våre medlemmer er «fine folk» fordi de er med å sikre norsk økonomi og mange bedrifter er også svært opptatt av å hjelpe de som ikke er så skoleflinke til å skaffe seg meningsfylt arbeid, sa Brodtkorb.

Hun trakk også fram at MEFs medlemsbedrifter eies av nordmenn som bor og skatter til Norge.
- Vi er også grunnlaget for at andre næringer kan drive sin virksomhet. Vi bygger infrastruktur, som er helt avgjørende for andre. Vi skal konkurrere på å ha den beste kompetansen, beste sikkerhet ut på anlegg. Med dette som parametre i kontrakter skal vi ikke konkurrere kun på pris, men på kvalitet som holder over lang tid, understreket hun.

Mørke skyer

Brodtkorb mener bransjen har en lys framtid, men hun var likevel tydelig på at MEF-medlemmene må ta inn over seg de mørke skyene.
- Det blir trangere tider i utbygging av infrastruktur, selv om Granavolden-plattformen fortsatt skal gjelde, ifølge statsministeren. Med Fremskrittspartiet ute av regjeringskontorene blir det flere tøffe tak for å bygge ut norsk infrastruktur. Dessuten er det bekymringsfullt at lønnsomheten er for lav, og at krisetelefonen ringer for ofte når det gjelder helse, miljø og sikkerhet, sa hun med adresse til egne medlemmer som er samlet i tre dager for inspirasjon og faglig oppdatering på Gardermoen.

Trolig vil om lag 1500 deltakere møtes disse tre dagene.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår