To mil ferdig asfaltert seks uker før fristen

 
To mil ferdig asfaltert seks uker før fristenBildet: Veidekke har lagt asfalt på rv. 3 mellom Atna og Alvdal døgnet rundt de siste ukene. Nå er de ferdig, seks uker før fristen, og klar for nok et asfaltoppdrag videre nordover på rv. 3, som de skal rekke før vinteren setter inn. Foto: Christian Finsrud, Veidekke
I hele sommer har Veidekke lagt asfalt for Statens vegvesen på riksveg 3 mellom Atna og Alvdal, en strekning på ca. 20 kilometer. De hadde frist til midten av oktober, men allerede i dag, 4. september, er de ferdig med jobben.

- Veidekke har jobbet raskt og effektivt og med meget god kvalitet på utførelsen. Det er imponerende at de har greid å bli ferdig så lenge før fristen, sier en fornøyd byggeleder i Statens vegvesen, Kjell Eide, i en pressemelding.

Etter ferien har mannskapene i Veidekke jobbet 24 timer i døgnet med doble skift fire dager i uka, for å bli ferdig til andre asfaltjobber som skal gjennomføres før vinteren kommer.

Miljøvennlig asfalt

56 000 tonn asfalt har gått med på den to mil lange strekningen mellom Atna og Alvdal. All asfalt som er lagt, er lavtemperaturasfalt.

- Lavtemperaturasfalt er en miljøvennlig asfalt som krever mindre energi å produsere, forklarer Eide. - I tillegg medfører lavere temperatur bedre arbeidsmiljø for gutta som skal legge asfalten ut på vegen. På varme sommerdager med temperaturer på 25-30 grader, er det en stor belastning å utføre asfaltarbeider. I sommer har det vært flere dager med så høy temperatur, sier han.

Kontrakten har en verdi på 55 millioner kroner, pluss tre millioner fra Stortingets krisepakke til vegformål i forbindelse med koronapandemien.

Standardheving

Strekningen mellom Atna og Alvdal har vært dårlig i mange år. I fjor fikk Statens vegvesen gjennomført et større utbedringsarbeid her, og med asfalten som er lagt i år har strekningen fått en betydelig standardheving.

- Særlig tungbilsjåførene er fornøyd med bedringen av vegen. De gir oss mye ros om dagen, smiler Eide.

Og det er flere kilometer med bedre veg i vente på riksveg 3. Allerede mandag går Veidekke i gang med asfaltarbeider på nabostrekningen til den de nettopp er ferdig med. Fra Alvdal grense og nordover er Gjermundshaug Anlegg AS i ferd med å utbedre en strekning på sju kilometer. Går alt etter planen, er denne vegstrekningen utbedret og ferdig asfaltert innen vinteren.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår